Pierwszy mecz za nami, czyli czas na to, co polscy kibice lubią najbardziej - matematyka! O pozycji w grupie przy takiej samej liczbie punktów decydują: 1) różnica bramek 2) gole strzelone 3) punkty zdobyte w meczach między drużynami, które maja te sama liczbę punktów. Potem różnica bramek, a następnie bramki strzelone(tutaj gdy jest więcej niż dwie drużyny z ta sama liczba punktów) 4) klasyfikacja fair play 5) losowanie komitetu fifa
Możliwe scenariusze: 1)Polska wygrywa dwa spotkania
Nawet przy takim scenariuszu nie jesteśmy pewni awansu. Istnieje jeden przypadek, gdzie Senegal pokonuje Kolumbie, ale przegrywa z Japonią. Różnica i Liczba strzelonych bramek ma decydujące znaczenie
2)Polska remisuje z Kolumbia, ale wygrywa z Japonią
Tutaj cała sytuacje w grupie ustawia mecz Senegal - Japonia. Remis daje możliwość awansu i Polsce i Kolumbii, w przypadku zwycięstw obu drużyn w ostatnich spotkaniach różnica dwóch bramek, lub hokejowym wynikiem z różnica jednej. Zwycięstwo Japonii lub Senegalu, stawia Polaków i Kolumbijczyków w korespondencjnym pojedynku, na wyższe zwycięstwo w swoim meczu
3) Polska wygrywa z Kolumbia, ale remisuje z Japonią
W takim przypadku Senegal musi pokonać Japonię, a Polacy wygrać z Kolumbia więcej niż jedna bramka
4) Polska przegrywa z Kolumbia ale wygrywa z Japonią
Tutaj tez istnieje szansa awansu, ale Senegal musi wygrać pozostałe dwa spotkania
5) Polska wygrywa z Kolumbia, ale przegrywa z Japonią.
Tutaj podobnie jak w czwartym scenariuszu, Japonia musi zakończyć fazę grupowa z kompletem punktów, a Kolumbia musi pokonać Senegal
Tyle ode mnie. Mam nadzieje, ze nigdzie się nie pomyliłem. Pozdrawiam ( ͡°͜ʖ͡°)
O pozycji w grupie przy takiej samej liczbie punktów decydują:
1) różnica bramek
2) gole strzelone
3) punkty zdobyte w meczach między drużynami, które maja te sama liczbę punktów. Potem różnica bramek, a następnie bramki strzelone(tutaj gdy jest więcej niż dwie drużyny z ta sama liczba punktów)
4) klasyfikacja fair play
5) losowanie komitetu fifa
Możliwe scenariusze:
1)Polska wygrywa dwa spotkania
Nawet przy takim scenariuszu nie jesteśmy pewni awansu. Istnieje jeden przypadek, gdzie Senegal pokonuje Kolumbie, ale przegrywa z Japonią. Różnica i Liczba strzelonych bramek ma decydujące znaczenie
2)Polska remisuje z Kolumbia, ale wygrywa z Japonią
Tutaj cała sytuacje w grupie ustawia mecz Senegal - Japonia. Remis daje możliwość awansu i Polsce i Kolumbii, w przypadku zwycięstw obu drużyn w ostatnich spotkaniach różnica dwóch bramek, lub hokejowym wynikiem z różnica jednej. Zwycięstwo Japonii lub Senegalu, stawia Polaków i Kolumbijczyków w korespondencjnym pojedynku, na wyższe zwycięstwo w swoim meczu
3) Polska wygrywa z Kolumbia, ale remisuje z Japonią
W takim przypadku Senegal musi pokonać Japonię, a Polacy wygrać z Kolumbia więcej niż jedna bramka
4) Polska przegrywa z Kolumbia ale wygrywa z Japonią
Tutaj tez istnieje szansa awansu, ale Senegal musi wygrać pozostałe dwa spotkania
5) Polska wygrywa z Kolumbia, ale przegrywa z Japonią.
Tutaj podobnie jak w czwartym scenariuszu, Japonia musi zakończyć fazę grupowa z kompletem punktów, a Kolumbia musi pokonać Senegal
Tyle ode mnie. Mam nadzieje, ze nigdzie się nie pomyliłem. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pilkanozna #mundial #ms2018 #reprezentacja #matematykakibica