Wpis z mikrobloga

@jegertilbake hmmm my mieliśmy przy pierwszym, wlaczal się bez powodu, wył w środku nocy i cały blok budził. Drugi nie ma, śpi z nami więcej niż w łóżeczku i nie czuje ze byłby potrzebny. Są takie z niania elektroniczna, jeżeli niania jej się przyda to może taki niech kupi dla swojego spokoju? Albo zawsze może poczekać do porodu, jeżeli wszystko będzie ok to w sumie zbędny gadżet.
Ale tak, tak. Jak
  • Odpowiedz
@jegertilbake:
My obyliśmy się bez, ale młody spał ze mną i był karmiony piersią, więc budził się bardzo często. Poza tym, był donoszony i nie był w grupie ryzyka SIDS.
Odpowiedź na to pytanie jest więc: to zależy.
  • Odpowiedz
  • 0
@jegertilbake a ja polecam. Niby zbytek i dużo kosztuje ale mi i niebieskiemu dawał poczucie, że kiedy śpimy, ktoś czuwa. Dzięki temu zaczęłam normalnie zasypiać, bo przez pierwsze kilka tygodni co chwilę wstawałam sprawdzać, czy z dzieckiem wszystko ok. Dodatkowo monitor daje duży komfort jeśli ma się dziecko z tendencją do zakrztuszeń albo ulewania, że jeśli coś się będzie działo, to się zdąży zareagować.
  • Odpowiedz
wlaczal się bez powodu, wył w środku nocy i cały blok budził

@pucka25: To widocznie był #!$%@? i tyle.

zbytek ... chyba że będzie miało zdiagnozowany bezdech, inna chorobe lub bedzie
  • Odpowiedz
@kaczor: Ale w obu przypadkach dziecko przestanie w końcu oddychać i ratowanie go po 3 godzinach raczej na wiele się nie zda. Poza tym dziecko może przez sen przewrócić się po raz pierwszy na brzuch i nie umieć się z powrotem obrócić (miałem taki przypadek u znajomych, na szczęście matka nie spała) czy choćby może mu coś wpaść do buzi. Nie myśl, że jestem paranoikiem i że każdemu dziecku coś
  • Odpowiedz
@Funky666: zakrztuszenie ujawnia się po 3 godzinach? Co ty piszesz ... Zakrztuszenie następuje od razu podczas np. karmienia czy pojenia i od razu trzeba działać a nie na matę odkładać ... co do przewracania to jest sprzęt na to - wałeczki z pieluszek tetrowych ale ok rozumiem ... chodzi o to, że jest pełno reklam które stworzono po to aby wcisnąć młodym rodzicom niepotrzebne gadżety, 300 tutaj, 500 tam, 150
  • Odpowiedz
Zakrztuszenie następuje od razu podczas np. karmienia czy pojenia i od razu trzeba działać a nie na matę odkładać

@kaczor: Ty rozumiesz w ogóle, co ja piszę, czy tak średnio? Mówię o sytuacji, w której dziecko się zakrztusi przez sen. Serio uważasz, że krztuszące się dziecko ktoś odłożyłby do łóżeczka? xD Nie no, wychodzę stąd, ta dyskusja nie ma sensu xD
  • Odpowiedz
@jegertilbake: jak ktoś ma być upośledzony i mieć problemy z oddychaniem to lepiej żeby umarł i nie marnował czasu swoich rodziców. Zapytaj tej ciężarnej czy ktoś ktoś jej monitorował oddech? No właśnie.
  • Odpowiedz