Aktywne Wpisy

MIREKFAJFUS +139
Tak wygląda kobieta 10/10 wykopki, przełknijcie ten #swobodapill i przestańcie copeoweać że istnieje ktoś ładniejszy, szczególnie jakiś niemiecki plastuś nikola kutanis
#ladnapani #slodkijezu #ewaswoboda
#ladnapani #slodkijezu #ewaswoboda

iErdo +88
Jechał przede mną człowiek. W moich oczach napruty, raz prawie wpadł na samochód z naprzeciwka, z raz prawie w rów, a ze dwa razy na wysepkę na drodze. No myślę sobie jedzie pijany jak nic. Trudno, dzwonię na 112. Akurat gość zajeżdża na stację, upewniam się w swoim przekonaniu jak widzę jak się chwieje z jednej na drugą. Podbijam i mówi, że zmęczony bo jedzie długo, no ale nie wierzę. Podjeżdża policja

Co to jest sprzężenie zwrotne EGR ?
Bo cały czas 90% wisi nie wiem czy tak ma być ale już głowy nie mam do tego .
#mechanikasamochodowa
Komentarz usunięty przez moderatora
Wężyk już sprawdzam Miras
Saab 9-5
2.2 2004
@matt1807: W zaworze EGR (zwykle w wersji sterowanej elektrycznie) masz czujnik położenia. A komputer steruje tak elementem wykonawczym (tym który rusza tłoczkiem EGRu) aby uzyskać określone położenie. Czasem jest pokazane na OBD jakie ECU chce uzyskać położenie a jakie jest na zaworze. Jeśli ECU nie może osiągnąć pożądanego położenia to wtedy wysterowanie w % leci na skrajną wartość, bo ECU próbuje coraz bardziej zmusić
I wymagane przez sterownik dane pokrywają się z aktualnym położeniem EGR'u
Tylko czemu go tak steruje głupio
Gdy trzeba mocy to on go otwiera jak jest 2500 obrotów silnika
Przepływomierze to dwa już podmieniłem bo miałem kiedyś coś takiego już w innym aucie
Podmieniłem od Vectry C 2.2 i tak samo steruje