Wpis z mikrobloga

Jak się otworzy opakowanie sera pleśniowego Lazur, np.: Lazur Złocisty, to tam jest napisane, że im dłużej się go trzyma, tym lepiej przerasta pleśnią. No to postanowiłem zrobić eksperyment. Potrzymałem jednego Lazura w lodówce, a dziś kupiłem w sklepie nowego. Następnie wyjąłem oba z lodówki, gdyż mi sery najlepiej smakują w temperaturze pokojowej i porównałem.

W smaku ten starszy był bardziej miękki i fajniejszy do jedzenia, chyba jednak warto je potrzymać bo łatwiej się je je.

Także własnie #!$%@?łem 200g sera xD

#gotujzwykopem #ciekawostki #sery #jedzenie
s.....i - Jak się otworzy opakowanie sera pleśniowego Lazur, np.: Lazur Złocisty, to ...

źródło: comment_wbOW7UUMVeqKy2agoSCzF3J59apAFEZQ.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
W smaku ten starszy był bardziej miękki i fajniejszy do jedzenia, chyba jednak warto je potrzymać bo łatwiej się je je.


@stulejka-z-przerzutami: A jest gdzieś na opakowaniu data produkcji? Bo jak nie ma to nie wiadomo ile go trzymać dłużej w lodówce, a ile już w sklepie czy na magazynie leżał¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz