Aktywne Wpisy
czykoniemnieslysza +148
Tak wyglądały kiedyś pociągi, teraz wydają się brzydkie ale mimo wszystko kojarzą mi się z młodzieńczym luzem i przygodą
#wykop30plus
#wykop30plus
MateuszLakomy +193
Jak pewnie państwo wiedzą, kilka dni temu GUS ogłosił, że współczynnik dzietności w Polsce wyniósł w 2023 r. 1,158 dzieci na kobietę. Oznacza to, że „statystyczna” Polka w ciągu całego swojego życia urodzi mniej niż 1,2 dziecka. To najmniej w historii Polski i daleko poniżej wartości, która potrzebna jest do tzw. „zastępowalności pokoleń”, czyli liczby dzieci gwarantującej stabilność liczby ludności.
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Żeby tak było, kobieta powinna urodzić średnio ok. 2,1 dziecka.
Coś o
Po jakim czasie? Bo ja 8 dni temu dałem upvote do 11 materiałów i wczoraj odebrałem nagrody tylko za jeden.
#steemit #dlive #dtube #steem
Nagroda kuratorska (czyli nagroda za głosowanie) jest wypłacana równo po 7 dniach i zależy od kilku czynników:
- w jakim czasie zagłosowałeś (jeśli przed 30 minutą to część nagrody kuracyjnej przechodzi do autora)
- jaka była nagroda za post w momencie głosowania i jak dużo ten post jeszcze dostał głosów
- jaki masz STEEM POWER
Jeśli posiadasz mało STEEM POWER to bardzo możliwe, że wyszło na tyle mało, że zaokrągliło
- im wcześniej dasz (do 30 minut) tym mniejsza nagroda
- im później dasz, tym większa szansa, że ktoś da dużego upvotea przed tobą i zgarnie większą część nagrody
Wszystko po to, żeby boty nie zgarniały całej nagrody.