Mam pobrane dane do modelu z api a teraz mam porównać je z danymi z bazy.Jak to najlepiej powinno się robić?Połączyć się z bazą i pobrać potrzebne dane do modelu i operować linqem na listach ?Muszę je porównać np: po numerze telfonu
@pieczarrek: mało bo na bieżąco co 30 min ma sprawdzać np czy dodano nowych użytkowników.Czyli wszystko trzymać w listach i działać na nich linqem. Mógłbym przygotować liste z api i taką samą z bazy i porównać to Expect?.Czy złożyć zapytanie że jeżeli pole phone jest rożne na bazie i liście z api to wtedy dodaj użytkownika ?
@smalczyk1: To wszystko kwestia czy jestes w stanie zagwarantowac ze to bedzie malo danych. wg mnie mozesz wziac ta liste z bazy. Najszybszy sql, a linq najwygodniejszy - wybierz madrze ( ͡°͜ʖ͡°)
@pieczarrek: Nie zrobię chyba tak liiste z api i zapytanie do bazy.Przeszukanie czy jest taki numer.Bo z czasem może być więcej i nie ma sensu pobierać wszystko użytkowników z bazy.Dzięki z rady
Mam pobrane dane do modelu z api a teraz mam porównać je z danymi z bazy.Jak to najlepiej powinno się robić?Połączyć się z bazą i pobrać potrzebne dane do modelu i operować linqem na listach ?Muszę je porównać np: po numerze telfonu
wg mnie mozesz wziac ta liste z bazy. Najszybszy sql, a linq najwygodniejszy - wybierz madrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)