Wpis z mikrobloga

Płać #!$%@? składki zdrowotne miesiąc w miesiąc, musisz wyrwać 2 ósemki.
Dentysta na NFZ, konsultacja listopad 2018, zabieg styczeń 2019.
Ten sam dentysta prywatnie, konsultacja 15 czerwca(na życzenie), zabieg 19 czerwca(na życzenie).

Jak tu się nie wkórwić?

#nfz ##!$%@? #lekarz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Diamonddog: Kolano rozwaliłem (dwa lata temu). Prywatnie do lekarza:
wizyta, zapłaciłem, mówi mi lekarz: niestety musi pan leczyć kolano, zły stan itp. Proszę przyjść do mnie na NFZ do gabinetu :) Co się stało? Jadę dwa dni później na NFZ! Przychodzę do rejestracji a kobieta mi mówi... Panie terminy są za 6 - 8 miesięcy (nie pamiętam dokładnie). Ja wiedziałem, ale chciałem zrobić eksperyment.. Miałem kartkę (oprócz skierowania) z podpisem
  • Odpowiedz
@Diamonddog: płacisz jakiś ochłap xD i chcesz mieć za to nie wiadomo co xD masz lekarza od katarów i złamanej nogi na juz, a jak jestes biedny to twoja sprawa. PS. raka jak dostaniesz to tez beda w ciebie hajs pakować, chociaż i tak zdechniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Diamonddog: jest czas tylko przykładowo NFZ płaci za 20 pacjentów dziennie zgodnie z umową z przychodnią. Czyli załóżmy wychodzi to, że 10:00-14:00 jest dla NFZ. Później lekarz zamiast iść do domu to trzepie hajs z prywatnych wizyt.
@spacerpolinie: to jedna z patologii tego systemu. Prywatnie lekarz Cie przyjmuje jedną wizytę, a później leczy Cie na sprzęcie z NFZ
  • Odpowiedz
@Diamonddog: płacisz za biedapakiet NFZ. Lepsze rzeczy na "już" za dopłatą, czego nie rozumiesz? Poza tym, ten system nie ma prawa działać tak jak mówisz, skoro wierzysz, że ma, to ty jestes #!$%@?
  • Odpowiedz
@Diamonddog: NFZ za te ochłapy które płacą polacy funduje i tak o wiele za szeroki koszyk świadczeń niż powinien wynikać z wysokości składki. Z poziomem finansowania polskiej medycyny i obecnym stanie personalnym nie ma możliwości zrobienia sprawnie działającego systemu ochrony zdrowia. Po prostu. Chcesz mieć niemiecką ochronę zdrowia to zmuś pierdzistołków żeby przekazywali na medycynę 320 miliardów euro a nie 80 miliardów złotych, a lekarzom płacili tyle, żeby polscy lekarze
  • Odpowiedz
@Strahl: No to wszystko jasne. Zostali w kraju sami komuniści i siłą wcielone dzieci komunistów, jeszcze się broni kilka % fachowców ale oni nie wyleczą krają zostają audycje telewizyjne aflofarmu dla pospólstwa. Trochę jak z kościołem 10% to duchowni, a reszta to przypadkowa zbieranina pedofili i lachociągów xD
  • Odpowiedz
@troloking: Niekoniecznie, nie trzeba nikogo obrażać. Masa młodzieży w kraju jest ogarnięta, masa sobie radzi na emigracji bez problemów. W kraju zwyczajnie lekarzy jest za mało(a będzie jeszcze mniej), jest totalnie niedoszacowana wycena procedur i refundowana zbyt mała ich ilość. Często gęsto zostali idealiści którzy chcą leczyć Polaków i jeszcze mają nadzieję, że będzie normalnie. Co prawda nie będzie, co doskonale widać po ostatnich dwóch latach "negocjacji" i protestów, ale
  • Odpowiedz
@Strahl: O tych mówię ale większość jest #!$%@? tragiczna i jak na 6 lat studiów za mój hajs i ileś lat praktyki również za mój hajs, to bym im podstawową wiedzę nogą od stołu do głowy wbijał. Masa owszem jest ale znacznie większa jest ciemna masa przepchana przez szkołę. To jest moje zdanie, bo są w kraju placówki dobre ale przeważa patologia xD
  • Odpowiedz