Wpis z mikrobloga

#pilkanozna #ekstraklasa
Nie chcę zabierać głosu w sprawie Poznania, no ale zabiorę. Służby porządkowe zrobiły to co do nich należało, nie doszło do eskalacji konfliktu czy do demontażu stadionu jak w Gliwicach.

Rozumiem kibiców Kolejorza, ten klub od ponad sezonu gra jako tako oraz ciągle opowiada do okoła że chce europejskie puchary, mistrzostwo Polski i w ogóle. Lech się szmaci taka jest prawda, kibice Lecha zrobili to co mogli zrobić najlepszego. Zrobić taki burdel że komisja ligi #!$%@?łaby Lecha, i należało się temu klubowi takie traktowanie a nie inne. Lech ma wszystko aby triumfować a z niewiadomych przyczyn tego nie robi. Jest to o tyle bolesne jeżeli popatrzymy na takiego Górnika Zabrze czy Wisłę Płock.

Mecz z Legią przelał czarę goryczy który spowodował słuszne zachowanie kibiców. Pytanie brzmi, czy włodarze Kolejorza zaczną myśleć, obawiam się że nie.
  • 11
@kuba560x: czyli kibice Barcelony tez powinni rozwalić stadion bo mieli wszystko żeby pokonać AS Roma, kibice Realu powinni rozwalić stadion bo mają dopiero 3 miejsce w la lidze mimo, że mają wszystko żeby być wyżej, kibice PSG powinni robić chlew w Paryżu bo PSG mając kupę kasy i transfery odpada szybko w LM, kibice United i wszyscy kibice klubów, które przegrały powinni się tak zachowywać i Ty byś to rozumiał? Ja
@Ooczko: Wymienione przez ciebie przypadki w żadnym stopniu nie odzwierciedlają tego co dzieje się w Poznaniu.

Dodatkowo tak, uważam że zachowanie kibiców Lecha było najlepszym co mogli zrobić dla tego klubu.
@kuba560x: a dla mnie najlepszym co mogliby zrobić dla tego klubu byłoby jakby przestali interesować się piłką nożną no ale mamy inne zdanie na ten temat i szkoda się przegadywać, miłego poniedziałku
@ZjadaczTrujki: no jasne, że nie są to sytuacje, które oddają położenie Lecha 1 do 1. To może wymyśle inne przykłady bardziej podobne do Lecha... Napoli we Włoszech, Arsenal w Anglii, Atletico Madryt w Hiszpanii(znowu mi powiesz ze wygrali ligę europy i w sezonie 13/14 primiera division to od razu Ci odpowiadam, że Lech też w ostatnich 10 latach był mistrzem, wygrywał puchary i superpuchary Polski), w Niemczech Borussia, są to kluby,
@ZjadaczTrujki: Tutaj dla odmiany słabe porównanie drużyny, która zajęła 3 miejsce w lidze do drużyny, która pierwszy raz od założenia ligi wypadła z niej. Dla mnie kibiców Lecha nic nie usprawiedliwia, autor posta napisał, że "Lech ma wszystko aby triumfować" - według mnie nie ma, a jeśli kibicom nie podoba się kibicowanie takiej drużynie to niech przestaną to robić, oszczędzi to psucia 'widowiska' ludziom, którzy chcą obejrzeć mecz, chcą jak w