Wpis z mikrobloga

Całkiem przyjemny, szkoda, że po zaparzeniu smakuje jak zmielony kalosz.


@cooles: te wszystkie popularne kawy może i tak, bo pali się je zbyt długo i w zbyt wysokiej temperaturze co kończy się aromatem spalonego drewna czy asfaltu. Robi się to oczywiście po to żeby kawa jeszcze dłużej wytrzymała po otwarciu no i oczywiście prażą ziarna najbardziej gówniane jakie tylko są, więc żeby nie było wad trzeba po prostu wszystkie dziwne aromaty
@cooles jeśli chodzi ci o gorycz to też wina tego spalenia ziaren na wiór w tanich kawach. Lepsza kawa, jasne też ma goryczkę ale jest ona niwelowana przez naturalną słodycz oraz kwasowość (nie kojarz z kwaśnością). Serio, warto kupić chociaż parę kaw wyższej jakości żeby sobie wyrobić bardziej obiektywną opinię, bo to jakby mówić że chleb jest #!$%@? dlatego że całe życie miało się tylko dostęp do chleba tostowego.