Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś chciał wiedzieć co to jest ta nowenna pompejańska

Nowenna Pompejańska trwa 54 dni. Każdego dnia odmawiamy trzy części Różańca Świętego (radosną, bolesną i chwalebną). Jeśli ktoś chce, może odmawiać czwartą część z Tajemnicami Światła. Przed rozpoczęciem różańca, wymieniamy najpierw intencję (tylko jedną), a następnie mówimy:

Ten Różaniec odmawiam na Twoją cześć, Królowo Różańca Świętego.

Przez
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: ma doszczętnie wyprany mózg, ale może jest dla niej jeszcze cień szansy na normalność, skoro zaczyna zauważać głupotę i bezcelowość swoich czynów i swojego życia. Chyba że ktoś zaraz przekona ją do tego, że pragnienie założenia zwykłej rodziny „dostała” po to, by je bezceremonialnie zdeptać i olać, co pozwoli jej być świętą. Albo cokolwiek innego, równie absurdalnego i gównianego. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: 32-letnia stara panna. Trochę późno zauważa głupotę swoich dotychczasowych poczynań. Nic szczególnego nie wróżę. Smutno w sumie, ale może podziękować rodzicom za takie chore, oderwane od rzeczywistości wychowanie.
  • Odpowiedz
@0ptymista: Kobieta chciała żyć zgodnie z naukami KK, więc seks chciała uprawiać zapewne dopiero po ślubie, a wszyscy wiemy, że bardzo ciężko o takie związki, które swoją drogą są również bez sensu, bo trochę szkoda, gdyby małżeństwo miało się rozpaść przez niedopasowane preferencje seksualne. Mało który katolik się do tego stosuje, ale ona chciała, więc jej te nauki bzdurne kościoła wyszły na złe, bo przez to nikt na kogo nie
  • Odpowiedz
@Christophy: Ale do czego ty teraz pijesz? Kobiecie zaczęło przeszkadzać, więc w końcu nieco otrzeźwiała. Śmieszniejsza sprawa, że katolicy w ogóle mają w dupie seks dopiero po ślubie, więc ona jest wyjątkiem pokazującym, jak takie zasady potrafią wpłynąć na życie.
  • Odpowiedz
@Nidor:
Hehehe, bo to takie śmieszne jak jest się prawiczkiem albo dziewicą? No mają w dupie, bo niektórzy "katolicy" nawet nie wiedzą w co wierzą. Ja wiem i nie rozumiem z czego tu beka? Że laska nie ma chłopa bo nie chce dać pierwszemu lepszemu? Tym lepiej dla niej. Tak samo to #!$%@? o "dopasowaniu się" i "testowaniu seksu" z partnerem. Testować to można auto w salonie i jechać na
  • Odpowiedz
@Christophy: Weź ty się #!$%@? lecz xD Przeinaczyłeś wszystko co napisałam, nigdzie nie napisałam, że dziewictwo to wstyd. Tobie też jak widzę wyprano już mózg, bo pierdzielisz jak potłuczony xD O rozpadzie małżeństwa przez seks pewnie nie słyszałeś? Po to się właśnie go uprawia, aby wiedzieć, czy dopełniacie się z partnerem i żeby nie wyszły kwiatki po drodze. Uprzedmiotowianie, boże, odłóżcie ten kościół na bok xD
  • Odpowiedz
@Nidor: xDDDD
Przeczytaj ten tekst jeszcze raz, bardzo proszę.

Ten zły, okropny KK sprawił, że rozleciały się związki z facetami, którzy chcieli seksu po tygodniu. Jak Bóg mógł dopuścić, żeby tak dobrze rokujące relacje przepełnione miłością się urwały? Bóg jest miłością? Taaa! Eheee! "Zimna ryba" tak nazywa się dziewczynę, wobec której ma się poważne zamiary.
W tych przypadkach nauki Kościoła to najlepsze, co mogło się tej kobiecie
  • Odpowiedz