Wpis z mikrobloga

@cuwokotustelliteop: nie...ale historycznie też mieli zawsze #!$%@? ja my...i zawszę walczyli o swoje mimo sprzeciwu zachodu. I tak samo jak my obecne granice to ułamek dawnego imperium. I Polska i Serbia graniczy z czymś co trudno nazwać państwem my mamy obwód kaliningradzki a oni kosowo...

• Odpowiedz
@camaro98: @cuwokotustelliteop: no i chociaż nie lubię takiego porównywania to oni mają rzezie chorwackich Ustaszy na Serbach, a Polacy mają rzeź na Wołyniu rękami ukraińskiej UPA

Wojny domowej w Jugosławii nie będę oceniał bo tam to już żadna ze stron się nie ograniczała w sposobach walki
  • Odpowiedz
@Aryo: wojna w Jugosławii to jest syf...ja dużo czytałem, rozmawiałem z Serbką...i nie da się powiedzieć tak naprawdę kto był w niej agresorem, tym zły ani kogo obwiniać za to nią. Wszystko zależy od punktu widzenia...ja uważam że najbardziej poszkodowana jest Serbia i tylko wielka Serbia i Chorwacja mogą zapewnić tam pokój. Wystarczy zobaczyć co się dzieje w Bośni...kraj ma 3 prezydentów i jedyne co go trzyma to amerykanie...a sprawy
  • Odpowiedz
@camaro98: możliwe że Bośnia rozleci się na mniejsze państwa jak osłabnie siła Amerykanów. Niemcom i Francuzom byłoby to zresztą na rękę. Rozdrobnienie państw ościennych sprzyja zachowaniu ich hegemonii. Co zresztą nie dziwi. Mądry człowiek eliminuje zagrożenie a nie zwiększa
  • Odpowiedz
cuwokotustelliteop: Pomylili Ci się Serbowie. Ci o których myślisz mieszkają na Łużycach ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Jan_K: Jeśli są jeszcze jacyś inni Serbowie to pewnie tak, pytam właśnie bo pamiętam że niedawno przemknąłem przez jakiś komentarz który coś wspominał na ten temat, teraz gram w GTA IV i mi się ten komentarz przypomniał.
  • Odpowiedz