Aktywne Wpisy
MisterMinister +907
Właśnie zadałem pytanie do UOKIK odnośnie terminologii używanej przez serwisy wypożyczające gry na licencji na czas nieokreślony (steam). Mianowicie czy w przypadku gdy nie jesteśmy faktycznym właścicielem licencji na daną kopię to czy sklep ma prawo wykorzystywać taką terminologię (zakup, sprzedaż, kupno). Ostatnio czytałem artykuł gdzie steam jawnie potwierdził że konto i licencje nie podlegają dziedziczeniu, co według mnie jest sprzeczne z terminem zakup, ponieważ zakup wiąże się z prawem do posiadania,
Samariel +1385
Przypominam że tego samego dnia, tylko jakieś pół godziny później, nasz guru poszedł na aulę dać wykład w którym stwierdził m.in. że wsparcia i opory nie działają i ich rysowanie na wykresie jest bezsensowne.
Wpis to nawiązanie do dyskusji z tego wątku: https://www.wykop.pl/wpis/31688707/czy-to-prawda-ze-rafal-zaorski-ma-39lat-bitcoin-fo/112322109/#comment-112322109
#bitcoin #forex #kryptowaluty #trading
@trololo55: A skąd wiadomo że zarobił? Pokazał swoje PIT-y?
@trololo55: Gdzie one są? Jakieś 90 proc scammerów też pokazuje statementy. Fraktal trader z którego Zaorski i ta jego grupa się non stop śmieją też pokazuje statementy.
@trololo55: Najprostszy myk na oszustwo. Masz dwa konta brokerskie u różnych brokerów. Na jednym dajesz pozycje Sell, a na drugim Buy. Potem pokazujesz tylko jak zamykasz pozycje która ci przyniosła zysk.
@trololo55: No to wyobraź sobie ze istnieją też u brokerów foreksowych konta demo które udają konta prawdziwe. Max Idzik - szkoleniowiec, który już zmarł -miał takie konto w HTS Broker. Służyło mu ono do naganiania na szkolenia połączone z zapisami na konta u tego brokera.
@Thorkill: tylko czemu mi to piszesz na portalu ze śmiesznymi obrazkami, a nie do niego?
@Drakii: No to daj mi do tego link skoro pokazuje. W czym problem?
@maciekXDDD: Ameryki tym nie odkrył.
@maciekXDDD: Może dlatego że niemal wszyscy którzy zakładali z nim to TJS już w tym nie uczestniczą. A wielu nie chce znać Zaorskiego i nie podała by mu ręki tak jest na niego obrażona.
Opory i wsparcia trzyma choć twierdzi że po to żeby widzieć co gra ulica.
Nie jestem fanem jego techniki bo jak ktoś już napisał jest mocno subiektywna.
Uczestniczę w #tjs od prawie 2 lat. Sporo się zmieniło. Dla mnie najlepsze czasy były w momencie jak sporo ludzi siedziało na Zello. Sporo merytorycznych dyskusji. Teraz na grupie na fb ciągły spam
@szcz33pan: Ja byłem tam biernym obserwatorem od 2015 do połowy 2016 r.. Sam pomysł i pierwszy rok działalności oceniam bardzo pozytywnie jako powiew świeżego powietrza w dosyć zatęchłej branży. Dzięki TJS można było poznać grupę doświadczonych graczy i widać było że to pasjonaci i widać było że grają już długo. Więc nawet jeżeli byli bez skilla (a byli tam tacy często) to oglądało się
Czyli AT nie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)