@Dudek89: Rozumiem, ze musze kupic gift card na G2A albo jakiejś innej stronie, później wybrać na stronie Microsoftu ze chce kupić przez Gift card, podaje kod z gift card i to wszystko? Gra zostaje przypisania do mojego konta? Czytałem o jakiejś zmianie adresu zeby wszystko zadziałało
@Kultafon GiftCardami kupowałem sama konsole, gier nie, ale myślę, że jest to analogiczne. Chodzi o adres rozliczeniowy. Czy musisz podać adres np jakiejś tureckiej pizzeri jak chcesz kupować giftcardami. Żeby kupować z Argentyny (gdzie w większości jest najtaniej) musisz łączyć się przez VPN. Super opis jest na pepper.pl w okazji z Spring Sale. Robiłem wg niego i faktycznie działa. Z giftcardami ponoć najmniej zabawy, tak jak mówisz, tylko właśnie kwestia adresu
@Kultafon: robisz zakupy na apce w telefonie, ja tak robię. zmiana w ustawieniach na kraj np turcja, język pozostawiam PL restart apki wybieram realizuj kod, dodaje mi kase ze zdrapki wyszukuję grę i kupuję wszystko przez apkę
@Kultafon: Robiłem analogicznie jak kolega @valdman, tylko zamiast przez apke to zmieniałem region na konsoli. Myślę jednak, że przez aplikację jest wygodniej.
https://xbox-store-checker.com/fr/game/compare/Diablo-III-Eternal-Collection/bz84xlqbrhtg
Rozumiem ze jak kupie cyfrowa wersje w Hong Kongu i zmienię region na PL to gra będzie po Polsku?
#xboxone
Komentarz usunięty przez autora
Z giftcardami ponoć najmniej zabawy, tak jak mówisz, tylko właśnie kwestia adresu
źródło: comment_RmAn37K1QeTUB1HnTud3dI0XO8TxVcE8.jpg
Pobierzzmiana w ustawieniach na kraj np turcja, język pozostawiam PL
restart apki
wybieram realizuj kod, dodaje mi kase ze zdrapki
wyszukuję grę i kupuję
wszystko przez apkę
Sposób Valdmana działa znakomicie :) dzięki chłopaki ( ͡° ͜ʖ ͡°)