Wpis z mikrobloga

Do It Again ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniach/kowerach (najlepszych, najgorszych a czasem wręcz kuriozalnych) utworów uważanych za standardy muzyki rozrywkowej

#muzyka ... #rock #fusion #jazzfusion #jazzrock i sporo innych

Encyklopedyczne Info o utworze

w standardzie był już utwór o tym tytule, gdyby kogoś interesowało to klik do archiwum

dobór utworów oraz ich kolejność są mocno subiektywne (żeby nie powiedzieć przypadkowe), utwór ten posiada jeszcze wiele wartościowych wykonań, prawdopodobnie też jakieś godne odnotowania pominąłem, jeśli brakuje twojego ulubionego doklej w komentarzu...

<<<<>>>>>>>

Steely Dan - Do It Again jeszcze na żywo

Eumir Deodato - Do it Again ach szkoda, że wczoraj był na froncie, polecam mocno Jazz-Funk

Kings Road - Do It Again Pop-Rock, mnie się podoba

Claudja Barry - Do It Again Disco, Disco ponad wszystko :)

Richie Havens - Do It Again Folk Rock, z funkową nutką

Rhythm Heritage - Do It Again/Cisco Kid tę drugą piosenkę też lubię... a dalej normalnie Disco, Disco ponad wszystko :)

Waylon Jennings - Do it Again Country, Country Rock, podoba mi się

Club House - Do It Again (Medley With Billie Jean) Synth-pop, Disco, całkiem fajne

Brooklyn Express – Do It Again / Billie Jean jeszcze raz taka sama mieszanka ale a nie tak samo

Falco - Do It Again Synth-pop, znów mi się podoba

Paul Hardcastle - Do It Again Smooth Jazz, mój stosunek do gatunku jest ogólnie znany, tu jednak przyjemnie tanecznie, wywaliłbym tylko saksofon

Lana Lane - Do It Again ponoć Prog Rock

Tori Amos - Do It Again Alt-Rock, mnie się to widzi i słyszy

Smash Mouth - Do it Again Pop-Rock

Smoma - Do It Again Acid Jazz, Downtempo... no ok

Dudu Braga - Do It Again nie wszystko przerobione na bossę jest złe

Maria Eliza - Do It Again całkiem całkiem, przyjemny wokal

Bob McAlpine - Do It Again solo gitar

The Jolly Boys Featuring Albert Minott- Do It Again uwielbiam ten projekt, zamęczam nim znajomych

Mindy Canter - Do It Again Jazz-flecikowo

Dave Valentin - Do It Again Jazz-Funk, Funk, Latin Jazz... Jazz flecikowo tylko ładniej

Bill Cunliffe - Do It Again całkiem zdrowy Jazz

Philippe Saisse Trio - Do It Again niby Smooth Jazz ale bardzo znośny

Andreas Varady - Do it Again Jazz- gitarkowo

Charles Mann - Do It Again Soul z afrokubańskim zacięciem, polecam mocno

Asso - Do It Again Italo-Disco, Smooth Jazz, Jazz-Funk, Disco taki potworek ;) całkiem przyjemne syntetyczne granie

Frank Dana - Do It Again (1983).wmv funkujące Italo-Disco

Scallymatic Orchestra ft. Paul Van Kessel - Do It Again Jazz taki sobie

Terry Callier - Do It Again Soul-Jazz, Soul bardzo przyzwoity

The Organization- Do It Again formerly Death Angel, Thrash

The Juju Orchestra feat. Carolyn Leon - Do It Again przykład dobrej aranżacji na bossę

Steely Dan - Do It Again [niech już będzie na froncie tzw. oryginał Soft rock, funk rock]
likk - Do It Again ...czyli #standardmuzycznynadzis ...czyli wycieczka po wykonaniach...