Mirki, jak tanio zrobić nieskomplikowane chłodzenie PC? Mam paczkę, wsadzone tam i7 + GTX770, w lecie trochę huczy, bo ma huczeć jak grzeje, natomiast chciałbym to trochę chillować. Proszę o radę, jak tanio, albo sprawdzoną metodą schłodzić taką nagrzewającą się pakę.
@Hornic: może cieczą? Woda niezbyt dobra jest w pobliży elektroniki/elektryki ( ͡º͜ʖ͡º) Możesz undervolting zrobić, dołożyć wentylatory, poukładać wszystko wewnątrz aby zrobić tunele powietrzne. Sposób jest dużo i każdy działa w mniejszym lub większym stopniu
@kuskoman: Kto bogatemu zabroni. xD Ja akurat zmieniałem na tę, bo jest to optymalne rozwiązanie pod względem ceny do jakości, a jest jej tyle, że dużego wpływu nie robi, no chyba, że ktoś nawali jej tyle, że między chłodzeniem, a układem będzie milimetr pasty, ale jeśli będzie wypełniać tylko zagłębienia, to ta powinna wystarczyć.
@Hornic: Za dużo to też nie dobrze, ja u siebie nie mam wcale, wcześniej stosowałem tylko wylotowy z tyłu. Wszystko zależy od tego, jak jest to poskładane, jaka jest obudowa, ułożenie kabli, kart, napędów. Ciężko jest zdalnie coś wyczarować. Airflow DEMO
#pcmasterrace #pytaniedoeksperta #komputery #chlodzeniepeceta
@Hornic: może cieczą? Woda niezbyt dobra jest w pobliży elektroniki/elektryki ( ͡º ͜ʖ͡º)
Możesz undervolting zrobić, dołożyć wentylatory, poukładać wszystko wewnątrz aby zrobić tunele powietrzne. Sposób jest dużo i każdy działa w mniejszym lub większym stopniu
Komentarz usunięty przez autora
Ja akurat zmieniałem na tę, bo jest to optymalne rozwiązanie pod względem ceny do jakości, a jest jej tyle, że dużego wpływu nie robi, no chyba, że ktoś nawali jej tyle, że między chłodzeniem, a układem będzie milimetr pasty, ale jeśli będzie wypełniać tylko zagłębienia, to ta powinna wystarczyć.