Wpis z mikrobloga

Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z moim najnowszym przepisem na Chili con carne które wygrało głosowanie dwa tygodnie temu zdobywając prawie 1000 głosów.

Chili con carne, to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni tex-mex. Chili z mięsem, bo to po hiszpańsku znaczy nazwa tej potrawy z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom ostrych smaków. Świetnie smakuje podawane z ryżem, który pomaga załagodzić trochę ostry smak ;) Jest również wyśmienitym dodatkiem do nachosów.

Chili con carne jest bardzo proste w przygotowaniu, a cały proces łącznie z gotowaniem zajmie mniej niż 1,5 godziny więc możecie zrobić je nawet na dzisiejszy obiad :) Koniecznie później podzielcie się swoimi wyrażeniami!

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

W ostatnim głosowaniu zwyciężyło chaczapuri, które będzie za dwa tygodnie. Za tydzień pojawi się natomiast przepis na corn dogi, które od 4 tygodni znajdują się cały czas na drugim miejscu. W tym tygodniu w tagu pojawi się też przepis na dość nietypową pizzę (wbrew pozorom nie będzie to hawajska!) Jakie przepisy w przyszłości? Mam trochę pomysłów, podsyłajcie również swoje pomysł na przepisy, abym mógł uwzględnić je w kolejnych ankietach.

Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
Pobierz MG78 - Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z moim najnowszym przepisem na Chili con...
źródło: comment_L7IFM0UfFLA9YvmqGO2qDwqJj8dxXnSf.jpg

Czy ananas i inne słodkie składniki na pizzy to zbrodnia?

  • TAK 46.9% (2219)
  • NIE 48.5% (2293)
  • sprawdzam wynik 4.5% (215)

Oddanych głosów: 4727

  • 119