Matril
#javascript #programowanie #nauka

Witam, pytanie do jakiegoś #programista15k czy uczenie się JS'a jest przyszłościowe, czy inny język
2
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
adam-fischer-547727
@Matril Przyszłościowe. Polecam.
9
t.....k
t.....k
@Matril Java w wersji Script to doskonały język do nauki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
9
Harold
@Matril: przyszłościowe, ale do momentu aż nie dostaniesz p-------a od ciągle zmieniających się frameworków ;)
5
matka_boska_w_klapie
@Matril:

Any application that can be written in JavaScript, will eventually be written in JavaScript.

Atwood's Law
4
Matril
@tlaziuk
@Harold
@adam-fischer-547727

Dziękuje :) elektronike bardzo dobrze kumam, a mam 2h dziennie przed komputerem nudy, więc dlaczego tego nie wykorzystać, a nuż się spodoba :D
2
justjoin_it
@Matril: JS jest świetny i obecnie ma najwięcej ofert pracy. To też jest ważne.
2
P.....d
P.....d
@Matril: JS też jest dobrym pomysłem ale jeśli chcesz robić projekty na arduino to c lub c++ jest lepszym pomysłem do tego. Jakiego języka programowania się nie nauczysz to będzie dobrze więc zacznij się czegoś uczyć
1
Kaczus2B
Kaczus2B
@Matril: uczenie się programowania jest przyszłościowe, język jest tylko sposobem wyrażania myśli, więc musisz jakieś języki programowania znać, może być to js, ale ogólnie dobrze znać więcej niż 1.
0
adam-fischer-547727
@Matril W tej chwili możesz połączyć elektronikę z JS dzieki USB API lub dedykowanym mikroukladom podobnym do Arduino (zapomniałem nazwy)
0
adam-fischer-547727
Java w wersji Script

(╥﹏╥)
0
Chiellini
@Matril: a co chcesz programować?
0
P.....d
P.....d
@Matril: Niby tak. Jest dużo narzędzi które wykorzystują JS. Backend, frontend, mikrokontrolery, aplikacje mobilne. Bardzo przyszłościowe ale żeby jakoś to ogarnąć na przyzwoitym poziomie to trzeba dłuższą chwile posiedzieć
0
Matril
@Chiellini
@Psycho___________Dad

Mam projekt w głowie powiązany z arduino i aplikacją mobilną strony web odpadają raczej, do tego trzeba mieć trochę polotu :D
0
Chiellini
@Matril: Mobilki to głównie Java i Swift. Coś słyszałem, że też Xamarin się robi popularny, ale osobiście nigdy nie lubiłem multiplatformowości. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
0
P.....d
P.....d
@Matril: to w takim razie c lub cpp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0
Matril
@Psycho___________Dad wlasnie myslalem nad Java Scriptem, moze sie czlowiek zarazi i zyciowo zmieni kierunek, co szkło nosić, a co w fotelu siedzieć.
0
Matril
@Psycho___________Dad
@justjoin_it

Zacznę od podstaw na C++ zrozumieć wszystkie funkcje i zmienne - przejde na JS
0