Na górnym piętrze mam łazienke, a w niej pralke. W momencie jak pralka pierze i bęben wiruje, to gdy myję ręce ciepłą wodą (tylko ciepłą) to mnie szczypią rany tak jakby trzepał mnie prąd. W momencie jak pralka działa, ale już nie wiruje (mam na myśli wpuszcza/wypuszcza wodę) to już tego problemu nie ma. To samo przy zimnej wodzie. Powiedziałem mamie, ale ta mówi, że nie możliwe, ale pogada z tatą. W czym może być problem, czy mam omamy?
@MatiPL2000: rury od wody nie uziemione i pojawia się różnica potencjałów,zrób eksperyment i zawiń na kranie jakiś przewód a drugi koniec przymocuj do bolca ochronnego w najbliższym gniazdku,efekt powinien zniknąć,pamietaj tylko żeby mieć świeże rany na rękach ;)
Powiedziałem mamie, ale ta mówi, że nie możliwe, ale pogada z tatą.
W czym może być problem, czy mam omamy?
#budownictwo #hydraulika #elektryka #remontujzwykopem - nie wiem jak to otagować nawet
@MatiPL2000: rury od wody nie uziemione i pojawia się różnica potencjałów,zrób eksperyment i zawiń na kranie jakiś przewód a drugi koniec przymocuj do bolca ochronnego w najbliższym gniazdku,efekt powinien zniknąć,pamietaj tylko żeby mieć świeże rany na rękach ;)