Aktywne Wpisy
OCIEBATON +1655
Jacyś 18 letni gówniarze na wykopie mi mówią że głosując na PO wybrałem znowu bandę czworga XD
#!$%@? dzieciaku jak PO rządzili to prosiłeś mamę o 2 zł na picie (pewnie nadal to robisz)
#wybory
#!$%@? dzieciaku jak PO rządzili to prosiłeś mamę o 2 zł na picie (pewnie nadal to robisz)
#wybory
paxtax +52
To wy chcecie wpuszczać uchodźców, chcecie wyższego wieku emerytalnego?
#polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
#polska #wybory #wydarzenia #chwalesie
Jeżeli chodzi o sport moim zdaniem Canal + pierwsze lata miał naprawdę dobre. Potrzeba było trochę świeżości. Były urozmaicone relacje, reportaże na temat zaplecza ekstraklasy, ukazujące jej świat, sporo humoru. To było coś nowego u nas. Pamiętam, że był w TVP chyba taki pół godzinny magazyn(nie był to "Gol", który też szanuję), w którym była mowa o futbolu w różnych częściach świata. To był podobny styl, ale tylko pół godziny. Natomiast sam fakt, że Szpakowski, choć sam był wierny TVP, z sympatią się odniósł do projektu, polecając też Basałaja, świadczy pozytywnie.
Naprawdę dobrze się słuchało Durdy, Nahornego, czy Laskowskiego. Twarowski i Smokowski też wnieśli sporo dobrego.
Moim zdaniem problem zaczął się później, gdy Smokowski już przejął stery redakcji sportowej. Pokryło się to z tym, że Legia zaczęła odnosić sukcesy komercyjne(sprowadzenie Ljuboi, nowy stadion) oraz rozpoczął się okres regularnego zdobywania tytułów i dobrej gry w pucharach. Wcześniej naprawdę nie odczuwałem takiej stronniczości. Później nie chciałem w nią uwierzyć. Teraz niestety staje się nieznośna. To, co moim zdaniem jest problemem, to filozofia "Liga będzie ciekawsza". Samo w sobie to hasło nie nosi sobie nic złego. Problem jednak polega na tym, że dla niektórych dziennikarzy liga jest ciekawsza nie wtedy gdy Ljuboja, Ofoe w niej grają, bo przez występy Legii(czy raz na długi czas Lecha) w europejskich pucharach wzbudza zainteresowanie niezłych piłkarzy. Nie, liga jest ciekawsza wtedy, kiedy Termalika postawi autobus i skontruje mistrza. Kiedy jest mecz walki, zaangażowanie, a nie jakość piłkarska. Jakość o której potrzebie się mówi podczas każdej Ligi+. Taki paradoks. Przemyka się ciągle nad problemami ligi. Skupia się nad tym, żeby dowalić mistrzowi, zamiast do niego równać.
Przykre jest to, że Canal+ niszczy to, co samo na początku starało się zbudować. Dbałość o jakość i rozwój ligi.
znalezione na forach
#ekstraklasa
#pilkanozna
Komentarz usunięty przez autora Wpisu