Wpis z mikrobloga

Ostatnio jeździłem na desce jakieś 10 lat temu, miałem wtedy deskę poskładaną za jakieś 600 zł xD, które elementy są najważniejsze jeżeli chodzi o jakąś ewentualną rdzę? Gdzie paczeć? Podejrzewam, że łożyska pierwsza rzecz która mogła pójść w #!$%@? jeżeli była tam jakaś woda, ale deskę miałem w pokoju więc nie wiem czy w ogóle jest to możliwe, żeby coś zardzewiało, bo z zewnątrz to nie widzę nic niepokojącego, a po wodzie też wtedy nie jeździłem ani po deszczu, rozkręcać całość i sprawdzić czy nie? Myślę też, że jeżeli wszystko jest w porządku to ją opchnę i kupię na mój rozmiar, bo trochę urosłem i jednak wagowo też trochę poszedłem w górę.
#deskorolka
  • 6
@DPressed: Każdy ma indywidualne podejście odnoście parametrów deski. W wieku 11 lat pewnie nie tylko wielkość ale i waga mniejsza co tez ma wpływ na jazdę.
@DPressed: zakręć kółkami po nasmarowaniu i się okaże czy trzeba łożyska wymieniać :d a tak to myślę, że nic nie musiałbyś kupować nowego, chyba że gumki (w mojej desce przez 7 lat nieużywania sparciały trochę). Może nawet na tej starej będzie ci wygodniej niż byłoby na nowej, bo dalej gdzieś tam głęboko w głowie jesteś do niej przyzwyczajony :d