Wpis z mikrobloga

@Aokx: zawsze mozna poprosic o zdjecie bo miales bilet, i wtey zlozyc skarge ze na zdjeciu jest wazy bilet a mimio to dostales manat + popierolka do mediow "mimo waznego biletu wystawiaja manaty defraudujac publiczne pieniazki" ale to dla wyjatkowo zajadlych droga
Szkoda, że w takiej sytuacji kontroler traktuje jako brak ważnego opłaconego biletu i to kierowca musi się szlajać po urzędzie udowadniając że taki bilet miał w momencie wystawienia opłaty dodatkowej, tak jak w przypadku gdy bilet spadnie z deski na podłogę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@silence333: w polsce dalej czlowiek sowiecki mocno sie trzyma
@turtelian: xDDDDDD Weź kup zdrowy rozsądek. Jeśli mam uprawiać tą śmieszną polemikę to powiem że nie jest w widocznym miejscu bo nie wiem gdzie leży ( ͡ ͜ʖ ͡)
@Aokx: nie masz racji i tyle, to że nie widzisz nie znaczy że nie jest w widocznym miejscu i tyle. To że jesteś byle jaki i bierzesz/brałbyś pieniadzę a nie wykonywał swoich obowiązków to jest twój problem i pracoawcy(póki ie pracujesz w firmie państwowej i/lub nie zalezy od tego zycie/zdrowie ludzi)
@Aokx: straż miejska się tym nie zajmuję (przynajmniej w krk od tego jest kontrola strefy).
A jeśli straż by to robiła to tym bardziej ma obowiązek sprawdzić bo niewykonywanie przez niego obowiązków, jest jednocześnie defraudacją publicznych pieniędzy.
Jak im nie pasuje kilka biletów wystarczy umieścić odpowiedni podpunkt w regulaminie strefy (czy inym który reguluje jak to działa)
@turtelian @Aokx Tu nie ma jednej prawidłowej odpowiedzi, oboje macie trochę racji.

Z jednej strony osoby z kontroli stref to nie są zazwyczaj super przeszkoleni ludzie, tylko ludzie z grupami bądź chcący sobie dorobić.

Takie umieszczenie wielu papierków może być rozpatrywane nawet jako próba celowego wprowadzenia w błąd, kontroler wszak może stwierdzić że przeczytał wszystkie bilety i nie znalazł prawidłowego, a zdjęcie zrobić tak że będą nieczytelne i wtedy nikt mu nie
@silence333: tak jak pisałem "to droga dla wytrwałych" ale racja leży po stronie, kupującego i skarga jest jak najbardziej zasadna. 10 takich skarg + zmarnowanie pienięzy na poczty nie poczty, itp i można śmiało próbować
a. rozpętać gówno burze"hurrr durr defrauujo pieniadze publiczne i szkalujo obywateli hurr urr" ludzie i media lubia takie historie b. probować udowadniać że cię prześladują itp.