@Wina_Segmentacji: @Jontek6: @SoLUffka: już się pieką :) wrzuciłem tam golonke dla smaku, potem obrałem mięso i tez zmieliłem, zawsze to dodatkowy smaczek :)
@Sloneczko: protip, do ostatniego mielenia daj pare sliwek suszonych, bosko przelamuje smak pasztetu. Rozumiem, ze przesmazona watrobke drobiowa tez dajesz? Ja kradne od Ciebie pomysl z golonka, chociaz tez mnie to zdziwilo...
@NieJedynaNaWykopie: tak, chociaż tej wątróbki daje zawsze mało, tylko żeby lepiej się pasztet trzymał. Jeżeli chcesz megaprotip na mój przepis na pasztet to słuchaj:
Potrzebujesz łopatke (ja zawsze biore ok. 4kg żeby była duża), podgardle okolice 1kg i boczek (według uznania - żeby nie było za tłusto). Łopatke i podgardle w całości rozbijasz tłuczkiem - tak jakbyś chciała z tego zrobić roladę. Następnie na całej długości łopatki dodajesz przypary - według
@Jontek6: Panie ja z zamiłowania to jestem fanatyk przetworów domowych, całe mieszkanie #!$%@? szynkowarami, wędzarniami, nożami, formami, przepisami, nadziewarkami do kiełbasy oraz baniakami z winem i bimbrem :D
@Sloneczko wszystko fajnie, zajebiste hobby tylko potem bebzon rośnie jak szalony. Tu mnie trochę ratuje lenistwo. Ale z drugiej strony to zanim gruby umrze to chudy 100 razy zdechnie( ͡º͜ʖ͡º)
@Jontek6: Dokładnie :) prawda jest też taka, że w momencie jak poświęcasz dużo czasu na zrobienie czegoś to apetyt potem odchodzi na drugi plan. Jakoś się trzymam, chociaż brzuszka ukryć nie mogę :D
@Sloneczko Samo "papranie" to świetna zabawa, ale potem to trzeba zjeść bo dobre, a rodzice nauczyli nie wyrzucać jedzenia to racjonalne odżywianie jest ostatnią rzeczą o której myślisz, a jeśli myslisz to w stylu: przecież to takie dobre i zdrowe bo swoje. I jebut! Boiler urus( ͡º͜ʖ͡º)
@Jontek6
@SoLUffka
Ja kradne od Ciebie pomysl z golonka, chociaz tez mnie to zdziwilo...
Potrzebujesz łopatke (ja zawsze biore ok. 4kg żeby była duża), podgardle okolice 1kg i boczek (według uznania - żeby nie było za tłusto). Łopatke i podgardle w całości rozbijasz tłuczkiem - tak jakbyś chciała z tego zrobić roladę. Następnie na całej długości łopatki dodajesz przypary - według