Wpis z mikrobloga

Ma tu ktoś odkurzacz #xiaomi? Aplikacji Mi jest już po angielsku czy nadal trzeba się ograniczyć tylko do języka chińskiego? (głównie chodzi o iOS ale info z Androida też się przyda)
Taguje jeszcze #banggood #gearbest bo dużo fajnych ofert tutaj było i zapewne wielu z Was ten sprzęt zakupiło :D
  • 26
  • Odpowiedz
@Andczej: posiadasz go?
Jak często trzeba wymieniać elementy w stylu szczotek, nie ma problemu z czyszczeniem wielu pomieszczeń lub przenoszeniem pomiędzy piętrami (rozróżnia on, na której "mapie" się znajduje)?
  • Odpowiedz
posiadasz go?

@ptasiek2: tak, V1

Jak często trzeba wymieniać elementy w stylu szczotek

to zależy tylko od tego jak często go puszczasz i jak duże masz mieszkanie, u mnie ma do jazdy tak z 30m2, zaraz ci podrzucę screen z tego jakie on przewiduje zużycie części, mam go od lipca

nie ma problemu z czyszczeniem wielu pomieszczeń lub przenoszeniem pomiędzy piętrami (rozróżnia on, na której "mapie" się znajduje)?

nie, bo za
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Andczej: na mapie na której jest widoczny tor jazdy odkurzacza są miejsca gdzie nie odkurzył. Masz wtedy możliwość zmuszenia go do powrotu do danego miejsca i lepsiejszego odkurzenia?

Wersja v2 ma już pamięć pomieszczeń czy nie?
  • Odpowiedz
@misiek735: wszędzie gdzie mógł wjechać to odkurzył

Masz wtedy możliwość zmuszenia go do powrotu do danego miejsca i lepsiejszego odkurzenia?

z poziomu mapy nie, można go tam zabrać lub sterować nim jak elektrycznym autkiem

Wersja v2 ma już pamięć pomieszczeń czy nie?

ma, ale moim zdaniem jest zbyt droga
@ptasiek2:
  • Odpowiedz
@Andczej: jeżeli w planach jest Roomba 895 to V2 nie jest już drogim wyborem :P
A wolę chyba x2 Xiaomi, bo i tak wyjdzie mniej a podobne wg opisów są ale niestety brakuje szczegółów jak w przypadku V1
  • Odpowiedz
@Andczej: Jeszcze jedno co mi teraz przychodzi do głowy - nie ma problemów z obsługą z wielu urządzeń czy będzie słuchał tylko jednego telefonu z aplikacją??
  • Odpowiedz
@Andczej: chyba wyczerpałeś moje pytania :D
Tylko znaleźć teraz właściciela v2, jak wygląda jej mapowanie i przenoszenie ewentualne poza jej fragment na nowy obszar
  • Odpowiedz