Aktywne Wpisy
onionhero +720
Odrzutowiec +55
I właśnie za to kocham lato :) Nie mieszajcie jej z błotem, ja tam propsuję bardzo.
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #bekazrozowychpaskow #dupeczkizprzypadku #pokazrozowegopaska
Według mnie z prawego pasa można skręcić tylko w prawo i zająć dowolny z dwóch pasów. Z lewego natomiast skręcimy tylko w lewo. (Schemat możliwych manewrów na zielono)
Lecz w tym miejscu kierowcy nagminnie zajmują lewy pas i skręcają w prawo na skrajnie lewy pas (czerwony schemat jazdy).
Czy mam rację, czy po 10 latach od zdania prawa jazdy powinienem przypomnieć sobie przepisy?
Miesjce na mapie: https://goo.gl/maps/gNGrSzCmmbN2
#skrzyzowanie #motoryzacja #drogi
Ile razy widziałem orłów, jak jadą jednokierunkową i potem chcą skręcić w lewo, a ustawiają się po prawej stronie drogi.
Art. 22.
1. Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.
@Negatyf: co
Po prawej stronie nie ma ruchu dwukierunkowego, więc jest to droga jednokierunkowa.
Ja zawsze jadąc prawym skręcam w prawo i zajmuję skrajnie lewy pas, gdyż za 100 metrów skręcam w lewo.
Tym razem musiałem zachowawczo zahamować i zająć skrajnie prawy pas, no i zacząłem się zastanawiać, czy nie powinienem był ułatwić sobie decyzji o zmianie auta :)
Dzisiaj w