Wpis z mikrobloga

@alphabeta: po seansie pomalujesz się na czarno zapiszesz się do Black Lives Matter i do radykalnych czarnych bojówek ( ͡° ͜ʖ ͡°) następnie będziesz chciał mordować dzieci kolonizatorów xD aha i pamiętaj że za wszystkim stoją mężczyźni nawet ci czarni xD a tylko kobiety są prawe i sprawiedliwe no i Bilbo xD Bilbo też jest okay ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@alphabeta: Poszedłem do kina, i się zawiodłem. Szczerze mówiąc to wszystko co ciekawe lub najbardziej efektowne to pokazali w trailerach.
Więc jeżeli ktoś jest filmem zainteresowany to polecam trailer, bo w filmie nic więcej nie będzie.
  • Odpowiedz
@alphabeta: nie warto - 4/10. to chyba najgorszy film marvela. #!$%@? tla,#!$%@? cgi, #!$%@? fabula, maksymalnie irytujace "akcenty". Generalnie to raczej film skierowany do czarnych, tak ja to odczulem na seansie - podobnie bylo z Lukiem Cagem
  • Odpowiedz
@alphabeta: Oceniłem na 6/10, ale tylko dlatego żeby się nie poczuć jak ten debil co #!$%@?ł hajs na #!$%@? film w kinie.

Szczerze? Myślę, że zdarzył się cud i ten film Vegi może się bardziej opłacać zobaczyć.
  • Odpowiedz
@Konorro: Ja wiem czy do czarnych? To najbardziej rasistowski film w serii.
Te murzyńskie plemiona nic nie wypracowały, vibranium spadło im z nieba jak socjal od państwa. Majjąc super extra hiper technologię i wyizolowane społeczeństwo nie byli w stanie stworzyć innego ustroju niz monarchia absolutna gdzie arystokracja ma prawo do tronu jeśli zabije prawowitego księcia. Do tego w tym najbogatszym państwie świata zamiast zdudować jakieś super vibrujące czołgi to wykorzystują zagrożone
  • Odpowiedz
@alphabeta: A ja byłem wczoraj z dziewczyną w kinie i oboje jesteśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni, ale to może kwestia tego, że ja po Marvelach nie spodziewam się wiele. Jak dla mnie afrykański klimat to miła odmiana po Stanach Zjednoczonych, a wszystko zdaje się bardziej obce niż planety. No i nie walczą znowu z jakimiś ufokami. Fajnie też rozwiązano kwestię zaświatów, które równie dobrze mogą być urojeniami po zażyciu szamańskich środków.

Owszem,
  • Odpowiedz
@alphabeta: jestem fanem Marvela i miałem wysokie oczekiwania względem tego filmu, ale z każdą minutą na mojej twarzy malowało się coraz większe WTF!
Tym bardziej nie rozumiem ogólnoświatowego orgazmu, jaki ogarnął fandom po premierze.

Główna postać jest zagrana "poprawnie". Mam wrażenie, że aktor tak skupił się na afrykańskim akcencie, że reszta jego warsztatu po prostu oklapła.

Ilość odniesień do wspólnoty czarnych i niewolnictwa wywoływała wręcz zażenowanie.

Czarny charakter - miał fajne
  • Odpowiedz