Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +607
Jeden z najbardziej irytujących gatunków człowieka xD Zapytasz takiego:
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
- Jaka jest twoja ulubiona czekolada?
- Żadna. Zagotuj wodę w czajniku, dodaj dwie łyżki kakao, bakalie, orzechy i masz
- Jaki jest twój ulubiony piłkarz?
- Żaden. Zamiast patrzeć jak inni grają lepiej iść samemu pokopać piłkę
- Mam Rafaello, poczęstujesz się?
źródło: FD5DCB43-BE11-4459-B948-40F5AF80F50F
Pobierz
runnerrunner +2
Dotychczas używałem Yanosika wiadomo, z wzg na ostrzeżenia o suszarkach i fotoradarach. Mam jednak wrażenie, że mapy google są dokładniejsze i jakoś ogólnie lepiej ogarniają sytuację na drogach.
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
Niby mapy google też mają ostrzeżenia, ale nie wiem czy też przed suszarkami, fotoradarami itd?
Co lepsze?
#yanosik #mapygoogle #kierowcy #samochody
źródło: temp_file3046532179996608092
Pobierz

Ktoś ogarnia sieci neuronowe oparte na tensorflow na tyle, żeby naprowadzić na właściwy model danych i typ warstw do celów poszukiwania użytkowników zainteresowanych zakupem? Input w stanie surowym jest różnej długości (url po urlu, każda sesja ma unikalny ID, każdy user również), część inputu ma w ogóle inny kształt (parametry usera - przeglądarka, region itd.)
Zakładam, że będą to dwa różne inputy o róznym kształcie i o tyle o ile ten drugi to prosta sprawa, to ten pierwszy nie wiem w ogóle jak obrobić, żeby sieć dalej rozumiała, że to jest ciąg w którym kolejność ma znaczenie, a jednocześnie, żeby działał (tj. każda sesja np. powyżej 5 odsłon miała ten sam znormalizowany kształt inputu). Opcja typu przerobienie pad_sequence na kolumny jest bez sensu bo model traci sporo dokładności z tego co rozumiem (chyba, że nie rozumiem dobrze jak działają sieci RNN).
Szukałem bardzo długo na necie przykładów i nic sensownego nie widzę.
Jak model wybierze mi 80% userów, ale z tych wybranych tylko 15% skonwertuje to uznam to za zajebisty sukces.
Wynikiem modelu może być albo klasyfikacja binarna, albo prawdopodobieństwo konwersji (nie zagłębiałem się nawet teoretycznie w ten drugi temat)
Odfiltrujesz bezsensowne zmienne i bedziesz mogl sobie pozwolic na mniej neuronow w 1 warstwie