Aktywne Wpisy
Lolenson1888 +301
Właśnie teraz trwa ważny mecz Polska - Włochy w Lidze Narodów w siatkówce.
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
Też nie wiedzieliście?
No właśnie, bo każdy ma to w piździe.
Ludzie wolą oglądać Szkotów z championship i ligi szkockiej i dziadka Shaqiriego strzelającego w okienko.
Czemu siatkówka nie jest sportem narodowym? xD
#mecz
zielonykszak +133
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Ale jak spojrzymy po prostu obiektywnie to Żydzi na Madagaskar.
spotkałam się niedawno z terminem "Judeopolonia", teoretycznym państwem ktre miało powstać na polskich terenach w czasie zaborow, i zaczelam sie zastanawiać, czy Żydzi mają prawo do jakichkolwiek ziem w ogole. Antysemitką absolutnie nie jestem ale chyba wychodzi ze mnie antysyjonistka...
Niektorzy ślązacy uważają się za zupełnie odrębny byt i być może chcieliby własnego państwa. nie wyobrażam sobie jednak by miedzynarodowa
@1519868: dzięki, że się dzielisz! bardzo ciekawa opinia. Osobiście nie miałabym nic przeciwko odnowieniu kultury żydowskiej w Polsce. Nie mniej, gdyby zażądali by odkroić im kawał Polski i utworzyć autonomiczne państwo, protestowałabym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To Rzymianie nadali żydowskim ziemiom nazwę „palestyna”...
naprawdę jesteś aż tak niedouczony?
Dla jasności - jestem zydowka mieszkająca w Izraelu.
nie wiem tylko co mają wnieść komentarze w stylu "naprawdę jesteś tak niedouczonA". otoz tak, jestem. :) mimo to nie tracę chyba prawa do zadawania pytań.
Rzymianie nadali nazwę