Wpis z mikrobloga

Siemanko Mirki, mam pytanko. Koleżanka właśnie złożyła wypowiedzenie z pewnej roboty. Przez dwa lata dostawała systematycznie wypłatę, a teraz powiedzieli jej, że mają opóźnienia i przeleją na ten moment tylko część i przelali jedną dziesiątą wypłaty. Sugerujecie jej czekać jak się sytuacja rozwinie, czy zacząć ich czymś straszyć? Macie jakieś pomysły? Liczę na konstruktywną wypowiedź, chociaż pytając tutaj kogo ja chce oszukać ( ͡° ͜ʖ ͡°). #prawo #pracodawcakombinuje xD #pracbaza
  • 7
@Jade: Myślisz, że to dobry pomysł? Z tego co wiem to miała dobry kontakt z tą firmą. Nawet zaproponowali jej prace w innej lokalizacji tyle, że z 50% niższymi zarobkami i na niższym stanowisku bo te wyższe na ten moment pozajmowane. Typowe korpo ¯\_(ツ)_/¯
@Jade: lubi, tylko niestety niewiele może. moj różowy to przerabiał... 500 zeta mandatu a piniendzy za robote jak nie bylo tak nima. szczesliwie akurat tutaj firma okazala sie uczciwa i po odzyskaniu plynnosci uregulawali dlug. no ale trwalo to pol roku niestety.