Wpis z mikrobloga

Dzieki, @Ademu
Rozumiem, ze z zakupow jestes zadowolony ;)

Z ciekawosci, na jakiej podstawie akurat te sklepy wybrales? Bo zgaduje, ze nie wszedles z buta do pierwszego lepszego sklepu. Wygraly z innymi cenowo, asortymentem, czy czyms innym?
  • Odpowiedz
@Ademu: MaxFliz, CeramCity - one są z tych droższych, ale mają tańsze serie i można u nich wyszukać coś w przystępnych cenach. No i tak jak wyżej Domino, tylko tam nie dać się naciągnąć na projekt łazienki (no chyba, że rzeczywiście chce się od nich projekt)
  • Odpowiedz
@lemo: MaxFliz i CeramCity (z logiem, ktore wyglada jak parodia CinemaCity ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) jakos nie brzmia mi za dobrze. Moze nieslusznie jestem uprzedzony (i bez argumentow), ale kojarza mi sie z utopieniem pieniedzy w cos co nie jest tyle warte.

Nie chodzi mi o kupno po taniosci, chcialbym zeby przede wszystkim towar byl dobrej jakosci, ale nie musi to byc Docle Gabbana wsrod
  • Odpowiedz
  • 1
@swiniak W Domino trafiłem to co mi się spodobało. Heban - blisko plus cenowo lepiej niż na Zakopiańskiej (te same płytki 15% taniej, z Paradyżu), bezproblemowy zwrot nadmiarowego towaru. Obsługa ogólnie spoko.
PS Pewnych progów cenowych nie przeskoczysz...
  • Odpowiedz
@swiniak: Spoko :-) Aha, jeszcze Hoff, ale tam jest mały wybór.

Kolega mi kiedyś mówił, że on kupił "końcówkę" płytek w pawilonie wystawienniczym Chemobudowy.

Co do CeramCity & MaxFliz - to są spoko o tyle, że oba sklepy są w zagłębiu remontowym na Zakopiance i mają duże ekspozycje i można na nich coś ciekawego podpatrzyć.
  • Odpowiedz
To Heban ma juz dwa glosy. A zaglebie na Zakopianskiej faktycznie moze byc dobrym zrodlem inspiracji.
Dzieki wszystkim za pomoc (temat dalej otwarty, jakby ktos jeszcze chcial zabrac glos w sprawie).

Przy okazji wolam @Ziner
  • Odpowiedz
@swiniak: Również polecam Merkury Market. Mają markowe płytki w dobrych cenach (W moim przypadku było to ~20% taniej niż w innych stacjonarnych sklepach w KRK a porównywalnie do najnizszych cen w sieci) Ceramika i armatura to np. Sanit-Sklep niedaleko Matecznego. W Max-Fliz można kupić jak mają promocje bo wtedy ceny są w miarę normalne natomiast odwiedzić warto jeśli szukasz inspiracji. Ogólnie to polecam pojechać na Zakopiańską, Domino na Mogilskiej i
  • Odpowiedz
  • 1
BoMar2 na Conrada..my się tam zaopatrywaliśmy w płytki łazienkowe Tubądzin, 90x45 nawet w dobrej cenie. Mają duzy wybór ale ogólnie się cenią. Jedyny minus - magazyn mają w Skawinie, wiec odbior osobisty uyrudniony, ale z dostawą do domu prakwtycznie wszędzie. Oczywiscie za dodatkowe $$$, 20km - jakieś 60-80zl
  • Odpowiedz