Mam problem z NodeMCU v3. Otóż sflashowałem go esptoolem. Soft wrzuciłem na noddemcu z strony: https://nodemcu-build.com/index.php Następnie połączyłem się z putty zrobiłem prosty sprawdzacz czy wszystko działa: """ import machine pin = machine.Pin(2, machine.Pin.OUT) pin.on()/off() """ Diode mogę włączyć/wyłączyć czyli trybi.
następnie ustawiłem webREPL > import webreplsetup > haslo nadane.
Odpaliłem ESPlorer napisałem prosty skrypt by sprawdzić czy wszystko działa: """ pin = machine.Pin(2, machine.Pin.OUT) for i in range(10): pin.off() time.sleepms(100) pin.on() time.sleep_ms(100) """
I teraz jest taka kwestia jak zrobie Send to ESP (w ESPlorer) to wszystko działa i jest okej. Ale gdy zrobie Save to ESP i odłączę sprzęt od raspberry noda i podlączę pod samo zasilanie to nic się nie dzieje. Co robię źle?
Następnie połączyłem się z putty zrobiłem prosty sprawdzacz czy wszystko działa:
"""
import machine
pin = machine.Pin(2, machine.Pin.OUT)
pin.on()/off()
"""
Diode mogę włączyć/wyłączyć czyli trybi.
następnie ustawiłem webREPL > import webreplsetup > haslo nadane.
Odpaliłem ESPlorer napisałem prosty skrypt by sprawdzić czy wszystko działa:
"""
pin = machine.Pin(2, machine.Pin.OUT)
for i in range(10):
pin.off()
time.sleepms(100)
pin.on()
time.sleep_ms(100)
"""
I teraz jest taka kwestia jak zrobie Send to ESP (w ESPlorer) to wszystko działa i jest okej. Ale gdy zrobie Save to ESP i odłączę sprzęt od raspberry noda i podlączę pod samo zasilanie to nic się nie dzieje. Co robię źle?
#raspberrypi #nodemcu #pytanie #esp8266 #dht11
Wylistowalem wszystkie pliki na płytce i wgrywać trzeba do boot.py i bedzie dzialac.