Aktywne Wpisy
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

Powiedzcie mi, skąd u Polaków taka maniera, że czym starszy i gorszy samochód ma to tym bardziej nie szanuje samochodów innych? Mówię tu głównie o obijaniu drzwiami na parkingach pod sklepem czy pod blokiem. Mam nowe auto i dbam o nie, regularnie myje i zabezpieczam woskiem co kilka msc. staram się parkować tak żeby zarówno ja jak i osoba stojąca obok miała wystarczającą ilość miejsca na wejście/wyjście z samochodu, dodatkowo pod sklepami

To prawda, że w szczegółach te religie mogą się różnić, ale co do najważniejszego, istoty Boga, są całkiem zgodne. Największe odłamy hinduizmu mówią o "jedynym Bogu, który jest niestworzony" który jest panem innych bogów, tak jak w chrześcijaństwie Bóg jest stwórcą aniołów. Pierwsza Księga
@Vivec: No niezupełnie ;) Między Bogiem chrześcijan a hinduską koncepcją Brahmana i Atmana i wynikającym z tego obrazem świata, jest zasadnicza różnica. W hinduizmie nie ma stworzenia świata w chrześcijańskim rozumieniu. Tam bóg i świat, czyli także my, i nasze życia, to jedno i to samo. Nie
Hinduskim teologiem nie jestem więc więc mogę się mylić, ale taka wikipedia mówi co
Hinduizm ma to do siebie, że nie jest zwartym systemem religijnym, tylko wieloma czasem dość różnymi od siebie systemami wywodzącymi się z jednego źródła. Dlatego i postrzeganie brahmana i całej rzeczywistości jest zróżnicowane.
Są zatem szkoły czy systemy, które postrzegają brahmana jako coś