Wpis z mikrobloga

Mireczki spot tagu #snowboard co się bardziej znają. Kupilem deskę i napawają mnie obawy czy nie jest za wąska. Niby w necie pokazane że jest spoko ale sam nie wiem. Co sądzicie ? To moja pierwsza kupiona deska. Zdjęcie niżej bo apka zrąbana jest
  • 9
  • Odpowiedz
@jwojtas: na tym zdjęciu wygląda na styk. Jaki masz rozmiar buta i jaką ma szerokość ta deska? Jeżeli nie jeździsz ciętymi bardzo agresywnie i prawie na leżąco to chyba powinno być dobrze. Może wrzuć z innej perspektywy?
  • Odpowiedz
@varsaviak: but 47 EUR/ 12 USA / 30 CM. Deska szerokość 26,6 fotka wyżej z telefonu, Ogólnie przód wystaje jakoś o kciuka. Jeżdżę raczej rekreacyjne ew snowparki, jakieś tam proste ewolucje, więc chyba spoko ?
  • Odpowiedz
@draobwons: w sumie i tak chciałem zmienić buty, bo te już trochę mają i się ciągle rozwiązują w trakcie jazdy. Tylko czy znajdę krótszego buta na stopę 46-47 :/ ?
  • Odpowiedz
@jwojtas: na tym drugim zdjęciu przód wygląda bardzo spoko. jeżeli chcesz zmienić buty to warto przy twoim rozmiarze stopy zainwestować w Burtony, które mają 'reduced footprint' system, czyli że but o rozmiarze 12 Burtona będzie na zewnątrz własciwie rozmiarem 11.
  • Odpowiedz
@jwojtas: no idealnie jest jak z przodu i z tylu za bardzo nie wystaje. szukaj wlasnie, jak @varsaviak: napisal, reduced footprintow/low profile. wogole na tej focie wydaje sie, ze wiazanie tez troche male. plyta za krotka, but w powietrzu sporo wisi przez co gorsza kontrola nad deska. l-xl powinienes miec
  • Odpowiedz
@jwojtas: ale #!$%@?ą, wszystko normalnie masz. Sam na takiej desce (26,6 szerokosci) jezdzilem przy bucie 30cm i krawedzie jak talala wchodziły. Wiadomo ze sie nie polozysz w eurocarve ale normalnie posmigasz bez zadnych lifterów.
  • Odpowiedz