Aktywne Wpisy

baton967 +5
#przegryw co robita o 3 w nocy chuopy?

Ave2 +4
Tez was skreca z zenady gdy widzicie "sportowe" samochody na miescie? Do miasta sa auta miejskie,a nie m3. Tak samo jak ktos chodzi w butach narciarskich, bo drogie. Nie czujecie tego zazenowania? Kolejny gimnazjalny trend to motocykle ktore maja 1l pojemnosci I pelne owiewki? Serio? Jezdzicie tym po drogach, a wygladacie jak na motogp. Rozumiem 125ccm w pelnych owiewkach, bo tam chodzi o spalanie I rekompensowanie niskiej mocy, ale wieksze pojemnosci to

Totalnie nie mam pomysłu jaka funkcją można to robić, wykres składa się z poszczególnych odstępów mniejszych lub większych, moim zadaniem jest wychwycenie największej szczeliny i zmierzenia jej długości czyli potrzeba np położenia piku w którym wykres się kończy(zaczyna szczelina) i następnie piku w którym zaczyna się kolejy element(kończy szczelina).
Myślałem nad Transformatą Fouriera ale nie wiem czy to wgl się do tego nada? ktoś ma jakieś pomysły albo wie jak zrobić coś takiego ? Przeskanować wykres.
#matlab #wykres #programowanie #studbaza #naukaprogramowania
pokaż przykładowy wykres to będzie łatwiej
hm. a komenda cumsum?
https://www.mathworks.com/help/matlab/ref/ginput.html
Po drugie, jeśli zawsze to tak wygląda to w zasadzie mógłbyś wyznaczyć prostą (np. przez średnią, ew. ruchomą) i badać w jakich sekundach wykres ją przetnie. Inna rzecz to właśnie cumsum, który będzie w zasadzie liczył całkę z tego. Największy bąbel będzie akurat tam gdzie cumsum osiągnie maksimum. Powinieneś dostać punkt (czas, ok. 0).
Tak generalnie ten wykres zawsze tak wygląda
z = double(Pomiary > średni_pomiar)Teraz mamy ciągi 0 i 1 w typie double.
Robimy własnego cumsum'a. Czyli pętla for z resetowaniem jeśli jest zero.
Suma = 0*Pomiary; % robię wektor o tej samej długości co PomiarówSuma(1)=Pomiary(1);
for k=2:numel(Pomiary)
if(Pomiary(k)==0)
Suma(k)=0;
continue
end
Suma(k)=Pomiary(k) + Suma(k-1)
end
Potem znależć maxa i miejsce gdzie zaczyna się jego ciąg.