Wpis z mikrobloga

@Tomek_Tcz: @asd1asd: na chwilę obecną jestem na etapie gdzie telefon po próbie włączenia wyświetla logo MI ale nie chce się włączyć. Przez plik zip nie chciał się zainstalować, próbowałem zainstalować przez twrp ale wywaliło jakiś błąd przy instalacji.
Po przytrzymaniu volume down + przycisk on/off pojawia się logo fastboot i nic dalej się nie dzieje, komputer w menedżerze urządzeń widzi go jako "android bootloader interface". Rozumiem, że teraz muszę pobrać
  • Odpowiedz
@asd1asd: no niestety nie odpala, tylko kombinacja volume down + power coś zmienia, pojawia się logo królika grzebiącego w androidzie i napis fastboot
  • Odpowiedz
@only: to wrzuć ponownie TWRP przez fastboot.
fastboot flash recovery TWRP.img i potem fastboot boot TWRP.img (pamiętaj o ścieżce, w tam gdzie znajduje się plik). I czy masz minimal ADB zainstalowane (ale pewnie tak, skoro kiedyś instalowałeś TWRP)?
  • Odpowiedz
@asd1asd: nic w tym telefonie nie było ruszane, zakładam, że chińczyk chciał dobrze i samemu wgrał twrp i europejski soft. W tej chwili z poziomu telefonu nie mogę zrobić nic poza włączeniem tego trybu fastboot, komputer też go nie widzi jako telefon tylko "android bootloader interface".
  • Odpowiedz