Wpis z mikrobloga

Za mocno dokręciłem naciągacz paska Y, minęło 30 minut i usłyszałem pyk i po ramie z przodu. Na szybko złączyłem trytytkami (profesjonalna naprawa XD), zaraz poprawię klejem.

Jest gdzieś jakiś gotowy model do druku tego przodu? Potrzebuję jakiegoś chwilowego rozwiązania, bo potem albo wezmę aluminium, albo w drewnie wytnę otworki i niech stoi.

#druk3d #aneta8
Shadowelf - Za mocno dokręciłem naciągacz paska Y, minęło 30 minut i usłyszałem pyk i...

źródło: comment_UwaJGOuQAjstVpKiKyN8jNMbo4icEjfG.jpg

Pobierz
  • 12
@Shadowelf: Miałem wczoraj to samo xD. Włączyłem pierwszy wydruk i go zatrzymałem STOP PRINT. Zatrzymał się poprawnie, oczyściłem stół i puściłem wydruk jeszcze raz i go też musiałem zatrzymać STOP PRINT i teraz nie wiem czy oprogramowanie ma jakiś bug, że drugi raz nie reaguje na stop a do tego przesuwa całą kalibracje w bok przez co stół myśląc że ma miejsce dojechał mi do samego przodu blokując się a silnik
@Shadowelf: @Tr0jan: To skoro już o anecie mowa to nie macie problemu z poziomowaniem stołu? U mnie jest tak, że poziomuję stół na kartkę, jest idealnie. Podczas Home też jest ok, a jak zaczynam wydruk to dyszę mam zawsze za wysoko. Nie widzę w fabrycznym oprogramowaniu ustawień z offset. Tnę Curą 3.0.4. W Curze są gdzieś ustawienia do tego, bo wydaje mi się że to wina gcodu. Poziomuję na rozgrzanej
To skoro już o anecie mowa to nie macie problemu z poziomowaniem stołu? U mnie jest tak, że poziomuję stół na kartkę, jest idealnie. Podczas Home też jest ok, a jak zaczynam wydruk to dyszę mam zawsze za wysoko. Nie widzę w fabrycznym oprogramowaniu ustawień z offset. Tnę Curą 3.0.4. W Curze są gdzieś ustawienia do tego, bo wydaje mi się że to wina gcodu. Poziomuję na rozgrzanej drukarce.

@kurvvawszystkozajete: walnij
@kurvvawszystkozajete trochę dłużej zajęło drukowanie xd wydaje się mocniejsze. Przykręciłem napinacz i się trzyma. Niestety przy wydruku trochę mi się oderwał z boku i podwinął, więc będę drukować jeszcze raz za jakiś czas. Ale całość wydaje się stabilniejsza i mocniejsza niż oryginał