Wpis z mikrobloga

@paczesik: podciąłem na „steki”, zamarynowałem i jutro wsadzę na 2-3h w 68. Przepisy w necie mówią raczej o większych kawałkach i trafiłem nawet na 36h ( ͡° ͜ʖ ͡°) mam nadzieję, że się uda - na szczęście karkówka jest tania ( ͡º ͜ʖ͡º) swoją drogą chyba tylko Polacy jedzą karkówkę bo odnalezienie przepisów na pork neck, porck collar czy boston butt jest
  • Odpowiedz
@Lrrr: jeszcze siedzi, dam znać - opening przygotowany na 16tą. boję się trochę, że rozpadnie się całkowicie i wyjdzie z tego jakaś potrawka a nie coś w rodzaju steka/kotleta ;]
  • Odpowiedz
@zakoo: ja robiłem w całości 12h, nie pamiętam temperatury i była bardzo mięka. Nie urwała mi nic prawdę mówiąc wtedy xd
  • Odpowiedz
@zakoo: myślałem, że odczaruję nielubianą przez nas karkówkę i na nowo odkryję ją dzięki SV... nie - to wciąż daremne jak dla mnie mięso - czy to z worka, czy z grilla ( ͡° ͜ʖ ͡°) wszystko wyszło poprawnie wiec jakby ktoś chciał próbować to 65 stopni i 2h dla plastrów w zupełności wystarczy
  • Odpowiedz