Kupowal ktos $xrb za $eth ostatnio na Kucoin? Na stronie glownej jest info ze maja problemy z wplatami I wyplatami ethereum. Raiblocks bedzie mialo rebranding I wchodzi na binance + wallet to szkoda by bylo nie kupic, a Kucoin to chyba jedyna sensowna gielda dla tej pary. #kryptowaluty
@stulejman_themagnificent: to co napisze to moje osobiste spostrzezenia o XRB, takze miej to na uwadze.
Generalnie XRB dziala inaczej niz wiekszosc crypto, glownym problemem/feature (nazewnictwo zalezy od tego, w jakim srodowisku sie o tym rozmawia) jest to, ze zupelnie inaczej dziala tam potwierdzanie transakcji, byla o to ostatnio gownoburza na reddicie, nie uzywa sie tam sformulowania "confirmed" w stosunku do potwierdzenia transakcji np. przelania XRB z konta na konto, a "settled".
@BiednyPiesek: na czym polega zatwierdzenie przelewu #xrb przez całą sieć? Zgodnie z whitepaperem głosowanie delegatów następuje tylko i wyłącznie w przypadku wykrycia konfliktu czyli double spend. W innym przypadku żadna sieć nic nie zatwierdza i nie weryfikuje. Więc ja nie wiem skąd ty te informacje masz na temat giełdy kucoin.
Na razie te problemy z szybkim księgowaniem to sprawa tylko i wyłącznie techniczna po stronie giełd, XRB działa inaczej niż klasyczny
Niestety, dla mnie zostal wyslany nastepujacy sygnal: 1. osoba, majaca doswiadczenie w algorytmach konsensusu(mozna zobaczyc jego linkedin) twierdzi, zeby uwazac 2. glowny punkt tego co koles pisze jest taki:
Well, Colin is honest with us: settled doesn't mean
@BiednyPiesek: starałem się poszukać czegoś więcej na temat tego potencjalnego zagrożenia i w sumie nie widzę innych potwierdzających go głosów. Nie mówię, że to nie jest jakieś zagrożenie, myślę, że developerzy na pewno o tym wiedzą. Trzeba śledzić sprawę i patrzeć jak to się rozwinie czy ktoś jeszcze to podchwyci i wyciągnie czy nie. Projekt ciekawy, bo oferuje coś czego nikt inny nie jest w stanie dać, a to, że mogą
@filip34 Odpowiedzią na zarzut autora tego wpisu jest zapis w whitepaperze, cytuję:
"Block Gap Synchronization In Section IV-G, we discussed the scenario where a block may not be properly broadcasted, causing the network to ignore subsequent blocks. If a node observes a block that does not have the referenced previous block, it has two options: 1) Ignore the block as it might be a malicious garbage block. 2) Request a resync with
Generalnie XRB dziala inaczej niz wiekszosc crypto, glownym problemem/feature (nazewnictwo zalezy od tego, w jakim srodowisku sie o tym rozmawia) jest to, ze zupelnie inaczej dziala tam potwierdzanie transakcji, byla o to ostatnio gownoburza na reddicie, nie uzywa sie tam sformulowania "confirmed" w stosunku do potwierdzenia transakcji np. przelania XRB z konta na konto, a "settled".
Na razie te problemy z szybkim księgowaniem to sprawa tylko i wyłącznie techniczna po stronie giełd, XRB działa inaczej niż klasyczny
Niestety, dla mnie zostal wyslany nastepujacy sygnal:
1. osoba, majaca doswiadczenie w algorytmach konsensusu(mozna zobaczyc jego linkedin) twierdzi, zeby uwazac
2. glowny punkt tego co koles pisze jest taki:
"Block Gap Synchronization
In Section IV-G, we discussed the scenario where a block
may not be properly broadcasted, causing the network to
ignore subsequent blocks. If a node observes a block that does
not have the referenced previous block, it has two options:
1) Ignore the block as it might be a malicious garbage
block.
2) Request a resync with