Aktywne Wpisy
Meregle +259
Ta przymocowana nakrętka jest zajebistym pomysłem. Nie przeszkadza W OGÓLE w piciu, nie da się jej zgubić, po otworzeniu można pić jedną reką a drugą mieć wolną, chyba też jest bardziej ekologiczna, ogólnie super sprawa.
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
#problemypierwszegoswiata #polska #zakupy #napoje
źródło: Butelka-kapsel
Pobierz
Lemurbb +582

Uczę się 3ds maxa, jestem na etapie modelowania różnych przedmiotów. Aktualnie walczę z butelką, i tu pojawił się problem. Chciałbym nałożyć na okrągłą butelkę etykietę o nietypowym kształcie, np. taką jak na załączonym obrazku.
Bez problemu rysuję sobie dowolny kształt w Illustratorze, importuję do Maxa jako spline, ale niestety za nic w świecie nie potrafię tej etykiety wygiąć, "wyoblić". Przekształcenie jej na editable poly nic nie daje, pozostawienie jej jako spline wygina (modyfikatorem Bend) tylko linie proste, a łuków już nie.
Moglibyście podrzucić kilka haseł kluczowych po których miałbym szansę coś znaleźć? Praktycznie wszystkie tutoriale kończą się na modelowaniu flaszki, a nikt nie pokazuje co dalej. Nie chcę też robić etykiety jako materiał nałożony na butelkę, a właśnie jako osobny obiekt.
To pewnie jakaś bardzo prosta sprawa i okaże się to podstawowa funkcja, ale niestety przegrywam z programem. Będę wdzięczny za każdą pomoc ;)
#3dsmax #3d
źródło: comment_xzWesWiBiji0CQLlu3GsbPJvpfs5h7Ep.jpg
PobierzWyjatek jesli bedziesz mial na prawde #!$%@? closeup z przejazdem w miejscu gdzie etykieta sie konczy. Wtedy robisz model.
Nie oczekuję, że ktoś poda mi coś na tacy, ale za nic nie potrafię znaleźć tutoriala który pozwoli mi na zrobienie czegoś takiego jak w załączniku. A to pewnie podstawowa sprawa w 3D :(
źródło: comment_uNThYH5R8Xqbb6NmvI9DKB9p7unsfaSn.jpg
Pobierz