Siema, klika (cyka?) mi silnik R18A2 na zimnym oleju. Ufo civic 2007. Googlałem trochę i znalazłem jedynie informację że to może być niski poziom oleju. Macie może jakieś wskazówki? Olej dość stary (~12k km), castrol 5w-30 a3/b4.
P.S. Czy byłby ktoś w stanie polecić hondowy warsztat w trójmieście?
@michalion: ten silnik generalnie cyka. dzisiaj posłucham jak będę odjeżdżał. moze jest tak gęsty ze nie ma dobrego smarowania? wymiany zalecają co rok lub 10k a w trudnych warunkach 5k km
@michalion: w trojmiescie od hond to FF Garage i Doktor Sheiva, chyba najepsze miejsca na serwis hondy u nas, ja serwisuje u tego drugiego jak nie mam czasu samemu robić, polecam gorąco ;)
@wycz: @Lingx: @JanuszProgramowania: właśnie wróciłem - po odpaleniu silnika nie było już wyraźnego klikania, był bardzo cichy, ale wciąż widoczny. Wydaje mi się że R18A2 tak po prostu ma.
Po wciśnięciu gazu na maksa, na trzecim biegu (czyli przeciążaniu), na zimym silniku, na szczęście już nie słychać klikania - wydaje mi się że to akurat jest najważniejsze ( ͡°͜ʖ͡°) Dzięki
@michalion: dzisiaj mi wyregulowali luzy, i też zapłaciłem 300 zł + koszty uszczelki pod pokrywę zaworów ( ͡°͜ʖ͡°) i to nie w ASO! Ale byłoby taniej, gdyby nie to że poprzedni mechanik zawalił wszystko sylikonem i musieli to czyścić :)
Googlałem trochę i znalazłem jedynie informację że to może być niski poziom oleju. Macie może jakieś wskazówki?
Olej dość stary (~12k km), castrol 5w-30 a3/b4.
P.S. Czy byłby ktoś w stanie polecić hondowy warsztat w trójmieście?
właśnie wróciłem - po odpaleniu silnika nie było już wyraźnego klikania, był bardzo cichy, ale wciąż widoczny.
Wydaje mi się że R18A2 tak po prostu ma.
Po wciśnięciu gazu na maksa, na trzecim biegu (czyli przeciążaniu), na zimym silniku, na szczęście już nie słychać klikania - wydaje mi się że to akurat jest najważniejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dzięki