Postanowiłem zrobić grę w stylu City Skylines jednak zamiast zarządzać miastem będziemy zarządzać firmą dostarczającą internet xD. Chcę zawrzeć wszystkie mechaniki które rządzą światem ISP. Od budowy sieci, przez dzierżawę kanalizacji, marketing, awarie, ograniczenia zasięgu stacji, po podłączanie się do punktów wymiany. Do tego jakieś losowe eventy w stylu "Twoja konkurencja dostaje dotację na pokrycie biały plam" lub "Wspólnota nie chce zgodzić się na wejście do budynku" xD
@QiQu: dodaj jeszcze wszystkie kwestie urzędnicze: pozwolenia na budowę, geodezja, raporty do UKE, UOKiKu itp itd. wezwania policji dotyczące zagrożenia życia i wskazanie użytkownika na podstawie logów.
@fishery: Pewnie, w statystykach będzie pokazany wykres na routerze brzegowym, jeśli łącze będzie ciągle zapchane to kliencie będą się denerwowali i konkurencja (jeśli akurat będzie w okolicy) będzie miała łatwiej go podebrać
@fishery: PC, a jak wydajność pozwoli to przeglądarki internetowe ale wtedy jakość grafiki mocno ucierpi. Nie wyobrażam sobie żeby palcem prowadzić kable po słupach czy dokładanie wybierać punkty na mapie więc telefony odpadają.
@QiQu: Zapowiada się niezła produkcja ;) Rozumiem, że będzie coś w rodzaju Pizza Syndicate. Musisz dodać jeszcze zdarzenia losowe - braki prądu, szczury żrące kable :) Pracownicy którzy nie potrafią zarobić wtyczek. Będzie taka ilość zmiennych że ciężko będzie to zamodelować ;D
@scghost: Panda3D i Python3. Tym projektem otworzę oczy niedowiarkom i pokarzę, że gry oparte o silniki OpenSource mogą być piękne i bardzo grywalne i że Python to nie jest wolny pseudojęzyk
Kupione w ciemno za jakieś grosze rok temu, psiknięte dwa razy. Nie mogę znieść tego zapachu, więc robię #rozdajo #perfumy nie wiem tylko czy ten syf można określić mianem perfum
Przesyłkę InPost opłaca wygrywający.
Losowanie dzisiaj o 21.
Udziału nie biorą: zielonki, użytkownicy z tagów pato mma gal
#isp