Aktywne Wpisy
![Moreso_pl](https://wykop.pl/cdn/c0834752/b5f5ca2131f8de79c13b52965c3f895352e62f562334810562492a1fd2b24ffb,q60.png)
Moreso_pl +592
Zapraszamy na #rozdajo z Moreso
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
Do wygrania jest paczka o wartości 105 zł, która składa się z:
1. masło orzechowe 1kg
2. pistacje 1kg
3. orzeszki ziemne solone 1kg
4. rodzynki w czekoladzie 500g
Zasady:
1. Zaplusuj ten wpis
2. Odpowiedz na pytanie:
Osoba z komentarzem o największej ilości plusów wygrywa. Ciekawi jesteśmy Waszej kreatywności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dodatkowo łapcie kod rabatowy WYKOP15 na cały asortyment w
![Haerbin](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Haerbin_zTOEJLPEm1,q60.jpg)
Haerbin +4
Jest mi tak smutno i źle... Że nie wiem od czego zacząć.... Jestem z facetem 4 miesiące od około 3 mieszkamy razem. Zawsze wydawało mi się, że jestem dość otwarta na różne s3ksualne sprawy. Okazuje się że jestem mocno zacofana, albo nie wiem.... Na początku znajomości wszystko ok, był mną zachwycony i ja nim też. On twierdzi że potrzebuję dużo s3ksu. Dla mnie dużo to co dzień a np. W weekend tak
Składniki na 1,3 kg ciasta:
- 1 kg mąki pszennej
- 400 ml gorącej, przegotowanej wody
- 2 płaskie łyżeczki soli
- 2 jajka
- 3 stołowe łyżki oleju
Przepis na ciasto:
Mąkę rozsyp na stolnicy, wbij jajka, dodaj sól, olej oraz połowę gorącej wody. Następnie ruchami zbierającymi mąkę z brzegów do środka zacznij wyrabiać ciasto. Dodaj kolejną porcję wody i wyrób ciasto w taki sposób, aby miało jednolitą strukturę i nie lepiło się do rąk. Jeśli zajdzie taka potrzeba, możesz dodać jeszcze odrobinę wody.
Ciasto włóż "na odpoczynek" do lodówki, na 20 minut. Następnie rozwałkuj je cieniutko - tak, aby było delikatnie przezroczyste. Wytnij odpowiednie dla Ciebie krążki, umieść na ich środku farsz i dokładnie zlep pierożki. Brzegi ciasta możesz smarować wodą, co spowoduje, że ciasto lepiej się sklei.
Składniki na 650 g farszu:
- 450 szpinaku
- 200 g domowego sera feta
- 3 średnie cebule
- 5 ząbków czosnku
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
- 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego
- pół porcji domowej kostki rosołowej
- 2 łyżki domowego stołowego masła
Przepis na farsz:
Cebulę pokrój na drobniutką kostkę, zeszklij na maśle, następnie dodaj czosnek, pół kostki warzywnej, pieprz i wszystko razem podsmaż, aby cebulka zmiękła i nabrała rumianej barwy.
Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj na patelnię szpinak. Całość podsmaż tak, aby cała woda odparowała, a masa była stosunkowo gęsta. Następnie dodaj ser feta i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Przygotowany farsz odstaw w chłodne miejsce do całkowitego wystygnięcia. Po pół godzinie jest gotowy do nadziewania pierogów.
Polecamy:
- szybkowar 5 L
Gotowanie 70-80 sztuk pierogów:
Przygotowane ciasto nadziej farszem i dokładnie zlep pierożki. Brzegi ciasta możesz smarować wodą, co spowoduje, że ciasto lepiej się sklei. 5-litrowy garnek napełnij do połowy wodą, dodaj 2 łyżeczki soli i zagotuj. Po zagotowaniu wody pozostaw na małym ogniu. Włóż pierogi do garnka, najlepiej partiami. Pierogi, które wypłyną na powierzchnię, są gotowe do pałaszowania.
Smacznego!
...bo domowe jest lepsze!
#browin #przepisy #gotujzmikroblogiem