Wpis z mikrobloga

Jednak #rtveuroagd to jest ku...a RAK i widzę, że lecą w kulki nie tylko ze mną.

Na ich stronie opłaciłem zamówienie na 4 kamery do monitoringu domu po 199,99 za sztukę. Miało to miejsce 17 listopada, według informacji na infolinii Dział Handlowy zatwierdził zamówienie 20 listopada (gdyż sprzedaż powyżej 2 sztuk musi być z nimi skonsultowana) i od tej pory cisza. Moje telefony jak grochem o ścianę "nie wiemy, sprowadzamy, ale mamy dla Pana zarezerwowane 2 sztuki". Dzisiaj przyszedł e-mail o tym, że kamery są niedostępne.
Po moim telefonie do tych dziadów poprosiłem w takim razie o wysyłkę obiecanych 2 kamer i rezygnację z tych dwóch, na których sprowadzenie czekali).
Usłyszałem, że MAGAZYN POINFORMOWAŁ, ŻE KAMERY ULEGŁY USZKODZENIU.
Czaicie mireczki? JEDYNE DWIE KAMERY JAKIE BYŁY NA MAGAZYNIE ULEGŁY USZKODZENIU.
OBIE NA RAZ !!!!
Numer stary jak świat - jeśli nie chcesz sprzedać czegoś w atrakcyjnej cenie, kłamiesz, że uległo to uszkodzeniu.
Nie przeszkodziło im to w trzymaniu moich pieniędzy od 17.11 do "zwrot nastąpi w terminie do 7 dni" XDDD

To był ten moment, w którym się zaśmiałem i rozłączyłem, bo doskonale znam takie sztuczki, a jak widzę ten sklep postępuje tak ciągle - https://www.wykop.pl/link/4050057/rtv-euro-agd-nie-chce-zrealizowac-zamowienia-po-promocyjnej-cenie/

Zatem pytanie do mireczków z działu #prawo - czy skoro gwarantowali, że mają dla mnie 2 kamery, to mają obowiązek mi sprzedać te dwie w takiej cenie, a tamte dwie pozostałe faktycznie mogą anulować, skoro nie potwierdzili, że są dla mnie odłożone?

#oszukujo #januszebiznesu
  • 2
  • Odpowiedz
czy skoro gwarantowali, że mają dla mnie 2 kamery, to mają obowiązek mi sprzedać te dwie w takiej cenie, a tamte dwie pozostałe faktycznie mogą anulować, skoro nie potwierdzili, że są dla mnie odłożone?

@PepeXD: jesli zaplaciles po tym jak poprosili cie o platnosc to przede wszystkim mogles domagac sie 4 kamer. No ale poszedles na ugode i zgodziles sie na 2 wiec tego sie trzeba trzymac.

Pytanie jest takie:
  • Odpowiedz