Szukam rudej farby, coś w stylu naturalnej, miedzianej. Warunek konieczny- żeby kolor był trwały i się nie wypłukał. Czy to jest możliwe? Henny póki co się trochę boję (╯︵╰,) #mirabelkopomusz #wlosy
@biauywilg: wydaje mi się że praktycznie każda farba się z czasem wypłucze, to naturalne. Ale ekspertką od farbowania nie jestem, pomagam w tym tylko mamie czasem (╯︵╰,)
@biauywilg: w sumie to aż jestem ciekawa czy takie istnieją. kilka lat temu farbowałam włosy na czerwono i po maks pół miesiąca wyglądałam jak sprana wiewiórka :|
@spicy1red swoje robią eksperymenty podyktowane okresem dojrzewania, a mianowicie kilkukrotne użycie rozjaśniacza, odrosty spoko, ale końcówki... Strach patrzeć mimo, że walczę z 1,5 roku, no ale skoro uparłam się żeby nie ścinać muszę jakoś przeżyć
@biauywilg: @MadIen: hmm to może faktycznie warto z henną spróbować? Henna ma to do siebie że tak specyficznie obkleja(?) włosy kolorem i faktycznie jest trwała bardziej, ale jednak te włosy są dość specyficzne po niej i może nie każdemu się to spodoba
@biauywilg: @spicy1red: co do henny się nie wypowiem, jakiś czas temu kupiłam opakowanie cassi i się boję tego użyć xD na włosingu była dziewczyna, która ma sporą wiedzę o hennie, jej blog to https://hennatto.wordpress.com/, może tam znajdziecie coś ciekawego
@MadIen: czemu sié boisz :D @biauywilg: nic nie znajdziesz bardziej trwaøego niz henna. Jezeli jestes zdecydowana sie zaprzyjaźnić z rudością na dłużej to śmiało :) ale polecam dołączyć do gr na fejsie Henna Miskologia. :)
@kwiatencja: bo oglądałam filmik tej dziewczyny, z wwwlosy.pl i mowila, ze cassia ma konsystencję jak gunwo i boję się, że nie dam rady nałożyć i wywalę to do kosza XD
@biauywilg każda farba z miedzianym tonem, czyli 3 lub 4 po przecinku będzie się szybko wypłukiwać. Spróbuj przed farbowaniem umyć włosy prostym szamponem bez odżywek itp. (polecam figę z ziai) i po wysuszeniu nałóż farbę. Potem po każdym myciu zakwaszaj plukanką z łyżki octu lub soku z cytryny na litr wody - zamyka łuski włosa i powoduje, że kolor lepiej trzyma
@biauywilg henna to taniość w porównaniu do farby! Jest kupą to fakt, ale dzięki temu się łatwo nakłada nawet na długie włosy. Trzyma znacznie lepiej niż farba, I'm więcej razy nałożona tym lepiej. Polecam, od lat stosuje i nie wyobrażam sobie inaczej!
@biauywilg: nic nie znajdziesz bardziej trwaøego niz henna. Jezeli jestes zdecydowana sie zaprzyjaźnić z rudością na dłużej to śmiało :) ale polecam dołączyć do gr na fejsie Henna Miskologia. :)
Spróbuj przed farbowaniem umyć włosy prostym szamponem bez odżywek itp. (polecam figę z ziai) i po wysuszeniu nałóż farbę. Potem po każdym myciu zakwaszaj plukanką z łyżki octu lub soku z cytryny na litr wody - zamyka łuski włosa i powoduje, że kolor lepiej trzyma