Aktywne Wpisy
erebeuzet +85
Tumurochir +75
https://wykop.pl/link/7505071/od-prezesa-i-dyr-marka-jak-babiarz-wiernie-czytal-to-co-mu-kurski-napisal
Nie ustaje zamieszanie wokół Przemysława Babiarza. Wirtualna Polska dotarła do nagrania, które pokazuje styl i warunki pracy w mediach publicznych za rządów PiS.
Do komentującego skoki Przemysława Babiarza podczas zimowych igrzysk olimpijskich trafiła kartka z propagandową wiadomością od prezesa Kurskiego. Wypisane na niej były pochwały w kierunku TVP i złośliwość wobec TVN.
Przemysław
Nie ustaje zamieszanie wokół Przemysława Babiarza. Wirtualna Polska dotarła do nagrania, które pokazuje styl i warunki pracy w mediach publicznych za rządów PiS.
Do komentującego skoki Przemysława Babiarza podczas zimowych igrzysk olimpijskich trafiła kartka z propagandową wiadomością od prezesa Kurskiego. Wypisane na niej były pochwały w kierunku TVP i złośliwość wobec TVN.
Przemysław
Branża budowlana, świadczyłem usługę nadzoru dla firmy podwykonawczej, kontrakt, płatność comiesięczna poprzez wystawianie faktury (b2b). Zleceniodawca nie wyraził zgodę na podpisanie umowy, ale płatności przez pół roku były w terminie. Po pół roku odszedłem z dnia ba dzień, gdyż "pracodawca" chciał mnie niesłusznie obciążyć pewnymi kosztami. Wystawiłem mu fakturę za przepracowane dni w danym miesiącu i zaległy urlop przeliczony na dni robocze jak przy umowie o prace. Fakturę mi odesłano z uzasadnieniem, ze "faktura niezasadna". Wpisywałem się w dzienniku budowy na inwestycji, która wpisana jest na ww. nieprzyjętej fakturze, wiec z dziennika budowy wprost wynika do którego dnia świadczyłem usługi dla tej firmy.
W jaki sposób najlepiej domagać się płatności? Na co można się powołać w wezwaniu do zapłaty?
#prawo #prawopracy
@krulmakaronu i tu należało zakończyć współpracę z Januszem Biznesu
@krulmakaronu umowa została zawarta w sposób dorozumiany per facta concludentia, więc tutaj bym nie dramatyzował
Jeżeli Janusz twierdziłby, że owszem była umowa, ale miałeś pracować jako woluntariusz, możesz powołać