Wpis z mikrobloga

@Rado07: Zakładasz konto np. na BitBayu, przeprowadzasz weryfikację, wpłacasz złotówki, kupujesz za nie np. ETH. Zakładasz konto np. na Binance, nie musisz przechodzić weryfikacji, przelewasz na nie ETH z BitBaya i za to ETH nabywasz IOTę.
@Loginsrogim: Nie jest źle ale chciał bym wiedzieć czy można przelać kasę na zakup przez transferGO ? Transakcja i obrót będzie anonimowy ? Angielskiego uczyłem się dawno i krótko więc też potrzebna podpowiedz zwłaszcza że większość nie ma możliwości języka polskiego
@Rado07: Możesz kupić np. BTC w jakimś kantorze bez weryfikacji i przelać na giełdę oferującą kupno IOTA za BTC. Będzie to jednak droższa opcja niż kupno ETH na giełdzie.
@eshabe: chyba się trochę gubię ale tak : chciał bym omijać bitfinex bitbay itp . Zastanawiałem się czy mogę wpłatę zrobić przez transferGO bezpośrednio do IOTA
@Rado07: Co wg Ciebie znaczy wpłacić bezpośrednio do IOTA?

Jak chcesz np. kupić USD to gdzie robisz wpłatę? Do USD (cokolwiek by to znaczyło) czy do kantoru, który handluje dolarami?
@eshabe: chodzi o (w moim rozumieniu ) uproszczenie bo np. mam pln i płacę za cos w usd ale nr konta podaję w transferGO i oni robią przelew z pln na dowolną walutę z mikro prowizją
@Rado07: A mają w ofercie IOTA? Jak nie mają, a Ty nie chcesz korzystać ani z Bitfinex, ani BitBay, ani pewnie z innych giełd, to gdzie chcesz kupić tę IOTę?
@eshabe: to co piszę może się wydawać jak kilka lat temu (kup pan BTC) ale to działa tak : znaczy wydaje mi się że powinno :) wchodzę na stronę IOTA , przedstawiam chęć zakupu jakiejś ilośći i dostaję powiedzmy coś jak nr. konta do wpłaty i wtedy robię przelew z mojego banku za pośrednictwem transferGO który wysyła kasę w podanej walucie a ja nie mam niespodzianek z polskiego banku za przewalutowania
@Rado07: Ja takiej opcji nie widziałem i nie słyszałem o niej. Pozostaje Ci więc kupić IOTę od kogoś, kto ją posiada. Jak nie pasują Ci giełdy, to więcej nie pomogę. Musisz sam znaleźć, kto Ci ją sprzeda poza giełdą.
@Rado07 po pierwsze nie kupisz anonimowo w pełni nigdy. Po drugie po holere ci anonimowo kupic. Jal nie chcesz placic haraczu dla fiskusa to myśl jak anonimowo wyplacic bo ich tylko interesuje sprzedaz a nie kupno. A co do sprzedazy to coraz ciężej sprzedac anonimowo ale martw sie tym dopiero jal przyjdzie na to czas bo np za rok dwa bedzie juz ten temat inaczej wygladac wiec po co ci teraz to