Wpis z mikrobloga

@Damage_Controler: Pewnie zalezy w jakiej firmie. W mojej ta zmiana dotknie sporo osob. Zarabia tu sie niezle, tak naprawde pracownik po 7-10 latach roboty, ze zwykla umowa o prace moze juz podpadac pod ta zmiane stawki emerytalnej (znam takie 3 przypadki ze swojego najblizszego otoczenia). Wiec w kontekscie firmy, to moze byc calkiem realne obciazenie.
@Haqim: Ale mnie tego nie musisz tłumaczyć. Ja jestem anty-PiS, natomiast #!$%@?ły mnie te sondaże po 40% poparcia dla ludzi, którzy w biały dzień (czasem pod osłoną nocy) niszczą demokrację. Można być naiwnym, można było im uwierzyć przed wyborami, człowiek nie jest nieomylny, ale jeśli po dwóch latach nie widzi swojego błędu, to znaczy, że jest idiotą. To społeczeństwo zwyczajnie zasługuje na to, by być ruchane przez ten PiS. Ja rodziny
@Haqim: końcówka zła, w imię sprawiedliwości społecznej ci którzy mieli dostawać wyższe emerytury będą mieli je obniżone niemal do poziomu tych najniższych aby nie uciskać biednych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Haqim: podejrzewam że obecny rząd o tym nie wspomina tylko z powodu który wymieniłeś, nie muszą się przejmować czymś co nie dość, że miałoby zajść długo po ich kadencji, to jeszcze i tak w praktyce się nie wydarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Gdyby chodziło o wypłaty takich emerytur dzisiaj to zaraz by było pełno newsów o tym jakie to niesprawiedliwe pobierać taką wysoką emeryturę podczas gdy najbiedniejsi
nie jestem z neuropy,

@Haqim: ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dziwne bo ten avator widzę bardzo często w wątkach tej grupy. A sam wpis Gwiazdowskiego mało trafny bo tak działa cały system - obecni płacą na tych co są na emeryturze. Nie ma znaczenia czy są bogaci czy biedni.