Wpis z mikrobloga

@Wykopaliskasz: 60% moich keszy nie ma nawet 10 znalezień, także...( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bartolomeusz: myślę, że mam sporo innych, ciekawych skrzynek. Tutaj to raczej urozmaicenie, choć pewnie taki gadget da +1 do poziomu nawet przeciętnej skrzynki:)

pierwszy nie będziesz

@bartolomeusz: btw, to pierwszeństwo to też przekleństwo. Na przykład zrobię jakiś patent i za pierwszym razem jest wow, gwiazdki itd. No to skoro się podoba, to
@brachistochrona: Dzisiaj nawet miałem rozmowę z kolegą keszerem na temat czego oczekują inni. I powiem Ci, że z tego co widzimy, to raczej oczekuje się odwiedzenia fajnego miejsca, znalezienia kilku fajny keszy, ciekawie zamaskowanych, ale z drugiej strony łatwych do namierzenia. Mało kto chce spędzić kilkadziesiąt minut, czy kilka godzin na szukaniu wysublimowanego maskowania.
Raczej celem jest rozwiązanie ciekawie skonstruowanej zagadki, spędzenie czasu ze znajomymi keszerami, rozmowy między sobą. Ot, takie
@bartolomeusz: To prawda, niedokładne kordy zniechęcają. Co ja się naprzeklinałam na skrzynkach Makosa... jeny. Teraz już mam więcej doświadczenia, więc sprytne skrzynki widzę z daleka. Są różni keszerzy, jedni idą na ilość, inni tacy jak ja lubią geokrety, fanty powymieniać, swobodnie sobie posiedzieć przy skrzynce zamiast skradać się jak złodziej (dlatego też coraz mniej szukam w miastach, chyba że mi się gwiazdki skończą). Liczy się miejsce oczywiście, ale są różne miejsca.