Czy kupował ktoś ostatnio coś na joybuy.com? Jest fajna cebulka na kamerkę Xiaomi YI 4K+ jednak jedyna dostępna opcja wysyłki to jakieś "IBG JD-GZ-EE SP" co kolwiek to znaczy.
Ktoś może powiedzieć na czym polega ta forma wysyłki u nich? szansa na VAT normalna czy jakaś zmniejszona? #zakupyzchin #joybuy #xiaomi #xiaomiyi #cokupic
@tomtom92: Zamówiłem 13.11, numer do śledzenia miałem 14.11, pierwszy status "Item is announced / bpost received the information" pojawił się 18.11. Przejrzałem inne statusy i zwykle wisi na tym z 7-10 dni dopóki paczka fizycznie nie znajdzie się w Belgii, potem ok. 2-3 dni na dostawę do Polski. Ogólnie raczej nie jest źle, ma szansę dojść w 3-4 tygodnie. I tak, idzie przez WER.
@tomtom92 Nie wiem czy dalej się zastanawiasz, ale dam znać że telefon dotarł dzisiaj. Bez VATu, pomimo deklaracji pełnej ceny na kopercie. Być może dlatego że kraj nadania to Belgia, nie Chiny.
Jest fajna cebulka na kamerkę Xiaomi YI 4K+ jednak jedyna dostępna opcja wysyłki to jakieś "IBG JD-GZ-EE SP" co kolwiek to znaczy.
Ktoś może powiedzieć na czym polega ta forma wysyłki u nich? szansa na VAT normalna czy jakaś zmniejszona?
#zakupyzchin #joybuy #xiaomi #xiaomiyi #cokupic
źródło: comment_arKV3lgglBZHzG4tXvK7Kmz8mNf79t1G.jpg
Pobierzczyli w polsce potem normalnie przez pocztę polska idzie i przejdzie przez WER, tak?
@tomtom92: joybuy podaje na paczce pelna wartosc towaru
kurde chce kupić tą kamerke bo maja w #!$%@? taniej ale cykam sie o ten VAT