Wpis z mikrobloga

Zaczne od tego ze lubie samochody. Od zawsze jakis mialem. Chwilowo nie mam zadnego chcialem uzbierac na cos drozszego ale wiadomo jak jest - czyli nie zawsze kolorowo.( ͡° ʖ̯ ͡°)

Rozwazam kupno seicento jako takiego "wiekszego skutera do miasta" tylko zastanawiam sie jak z ubezpieczeniem. Mam 23 lata i jedna kolizje na koncie. Przy ostatnim aucie OC przyprawilo mnie o zawal, gorszy niz uszczelka pod glowica. Ktos sie orientuje jakie bylyby mniej wiecej koszta no i jak z utrzymaniem takiego malego wozidła.

#samochody #motoryzacja #oc #ubezpieczenia no i wolam ekspertow @mfind
  • 21
  • Odpowiedz
@Conquer: w cos takiego celuje. Powiedz jak z awaryjnoscia autka, ceny czesci, jak z np. wyprzedzaniem takim szatanem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mowie o komforcie bo zdaje nie sprawe ze kupuje auto za 2k do #!$%@?, ale sa moze wersje z klimatyzacja? xD
  • Odpowiedz
@PtactwaWiele: Mam pół roku, nastukałem 13k km i usterek żadnych nie stwierdzono. Same części eksploatacyjne wymieniam a są tanie jak barszcz :) Ja pomimo że to 900 wyprzedzam normalnie, ale staram się zwykle nie śpieszyć ;p Tira machnę i na prawy uciekam. Dla mnie auto jest bardzo wygodne. Są wersje z klimą. Ja mam zagazowanego, za 5 dyszek robie 300km.
  • Odpowiedz
@PtactwaWiele: Na pewno bedzie Ci ciasno w seiu jak masz +180. Ale da się jeździć. O klimie możesz pomarzyć. Ale tanie w eksploatacji, części tanie, każdy mechanik zrobi, ciężko znaleźć coś co będzie tańsze w ubezbieczeniu(no chyba,że faktycznie coś przed 93r, ale nie jestem pewien). Bierz seia z gazam
  • Odpowiedz
@PtactwaWiele: Niesamowicie łato teraz się nadziać i nikt nie będzie Ci w stanie powiedzieć. Za dużo danych ma wpływ na cenę. Podbij po prostu na priv i przeliczymy to ;)
  • Odpowiedz
Pododawaj się na fejsie do różnych grup pasjonatow sc/cc lub po prostu włoskiej motoryzacji. Bardzo wdzięczne autka, mój pierwszy to wychuchany cc sporting z silnikiem z punto :) przecudowna zabawka, na światłach ludziom szczęki opadały jak w 7 sekund robiłem setkę, na autostradzie zamknąłem licznik w trakcie jeszcze rozpędzania. Elektryczne szyby, centralny zamek itp. Na tych grupach możesz czasem znaleźć perełki a jak akurat będzie lipa to ba pewno ktoś Ci coś
  • Odpowiedz