Wpis z mikrobloga

@17_mgnien_wiosny: Ale dla córek nie jest odpowiedzią na pytanie: czemu to będzie służyć. :-)

Ja cieszę się z przypomnień o spacerze no i z licznika kroków, który - sprawdziłem - dość dokładnie pokazuje pokonany dystans. I przy takim układzie Mi Band 2 za 15 dolarów okazał się najlepszy. Bo najtańszy i najskromniejszy wyglądem (i bez niepotrzebnych mi gadżetów) do tego celu.
@ConanLibrarian: Być może uda się "odkleić" telefon od ręki, szczególnie u młodszej. A co do "pomiarów", kiedyś jeździłem na rowerze na "Navime".. liczyłem kilometry (czasami ponad 1000 miesięcznie), aż kiedyś się "złamałem" i zrobiłem na MTB ponad 320 km (23,5 godziny - oczywiście z przerwami na smarowanie d..y "Sudocremem") i jakoś mi przeszło: liczenie, mierzenie i konkurowanie z innymi. Jeżdżę sobie dla przyjemności i czy zrobię 200 czy 500 w miesiącu
@17_mgnien_wiosny: i5 było duzo, moze tych nowszych modeli ,bo one sa chyba z tego roku, juz nie podrabiaja. Mi i5 wystarcza, i5 plus ma wiekszy ekran i wieksza rozdzielczosc dzieki czemu wicej powiadomienia (sms) mozemy przeczytac. Jak dla mnie i5 jest najladniejsza, po zgaszaniu jest efekt tafli szkla i serio kazdemu sie podoba. W innych modelach widac ramki co mi sie nie podoba. Mi band 2, ma maly ekran i nie
Być może uda się "odkleić" telefon od ręki, szczególnie u młodszej.

@17_mgnien_wiosny: Nie licz na to. :-) Chyba że kupisz smartwatch - wtedy pogada z nadgarstkiem. ;-)

A co do "pomiarów"

Ja robię je dla siebie - do głowy nie przyszło, by to komuś pokazywać, chwalić się czy rywalizować.
Po prostu analizuję sobie dane, co mogę i chcę - poprawiam w życiu. I to świetnie działa. :-)
I tak powinno być. Całkowite "Za" lub całkowite "Przeciw" to przeważnie doktrynerstwo (to taki kierunek w sztuce "#!$%@?ńców").
„Kiedy już wszyscy coś uznali za słuszne, ty bądź tak uprzejmy i miej wątpliwość, gdyż oni wszyscy mogą się mylić.”
@17_mgnien_wiosny: ja kupowalem jedna na gearbest dla brata, a swoja kupowalem na ali, byla jakos 5 dolcow drozsza ale bylo napisane ze ma logo iwown na opakowaniu i na pasku, podrobki nie maja. I jezeli chces i5 to podrobki maja bardziej niebieskie oledy, a oryginal prawie biel